Zelda doesn´t work with Supercard microsd - help

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by suedi, Oct 2, 2007.

  1. suedi
    OP

    suedi Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 28, 2007
    United States
    Hello guys,

    sorry for opening another Thread, but i can´t find an answer in the other threads.
    I only get a white Screen if i start Zelda with my microsd Supercard.
    Already loaded newest Firmware and Software for that.
    Also I have used the arm7 patch, but that didn´t helped.

    Please help me :'(

    Thank you for your answers

    bye
    suedi
     


  2. MrDunk

    MrDunk GBAtemp Regular

    Member
    124
    0
    Aug 24, 2007
    United States
    which zelda is it?
     
  3. suedi
    OP

    suedi Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 28, 2007
    United States
    off course the new zelda- phantom hourglass
     
  4. Adder74

    Adder74 Member

    Newcomer
    30
    1
    Apr 29, 2007
    Serbia, Republic of
    Moscow
    Everything works great even without an arm7 patch.
     
  5. suedi
    OP

    suedi Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 28, 2007
    United States
    then please describe me how?
     
  6. MrDunk

    MrDunk GBAtemp Regular

    Member
    124
    0
    Aug 24, 2007
    United States
    might be a bad rom
     
  7. MADKATZ99

    MADKATZ99 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    839
    26
    Dec 9, 2005
    AUS
    Mine works fine with trim on, enable restart on... I dont know if they do anything, but I only have a supercard SD too, (their practically the same, right??) and it works and saves perfectly.

    Mabey you do have a bad dump..
     
  8. darkspirit386

    darkspirit386 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 7, 2007
    Canada
    Using the supercard patcher(latest stable version, 2é62 I think), use the normal setting, but disable the restart option
     
  9. Keeper

    Keeper GBAtemp Regular

    Member
    161
    1
    Nov 5, 2002
    Works fine with restart and trim on for me. Also maybe try making sure you have enough space on your micro-sd, have forgotten to check that before
     
  10. becker2384

    becker2384 GBAtemp Regular

    Member
    165
    0
    Apr 16, 2007
    United States
    Iowa USA
    It would not work for me until I patched it with 2.63beta version, which is the most recent update.
     
  11. suedi
    OP

    suedi Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 28, 2007
    United States
    I already tried the newest (2.63 beta), with all possibly Settings
    Also tried another Dump. The Rom is correct.
    Other roms are functioning without any problems.

    I dont know what to do....
     
  12. Vanster

    Vanster Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Feb 13, 2006
    United States
    Maybe you downloaded the wrong software. I have a mini sd and worked with the 2.62 no problem. Re install the software
     
  13. suedi
    OP

    suedi Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Sep 28, 2007
    United States

    no no, its the right software. Its not the first time i used that software to match my roms....oh shit, why does this not work??
     
  14. becker2384

    becker2384 GBAtemp Regular

    Member
    165
    0
    Apr 16, 2007
    United States
    Iowa USA
    Just be patient. If nothing seems to work start fresh. Re-DL your rom and patcher software. then replace the file in your Supercard patcher folder, with your new one. Then all you should have to do is run the ROM through your freshly updated(2.63beta) Supercard patcher that sends it to your micro sd. [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  15. MetaKz

    MetaKz Advanced Member

    Newcomer
    52
    0
    Nov 5, 2006
    Canada
    Mine was fine once I installed Firmware 1.83 and used the 2.62 version of the patcher.

    Faster Game Play, Trim, Reset, are enabled. Enable Patch Card Access Compatability is set to high.
     
  16. Vanster

    Vanster Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Feb 13, 2006
    United States
    Once I couldn't make any new roms work and so I downloaded the new software and put it the wrong place, so I was converting with the old software until I noticed
     
  17. ncheng1997

    ncheng1997 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 3, 2007
    Canada
    if ur useing the r4 then u need to update it
     
  18. JungleJezabel

    JungleJezabel Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Jul 7, 2006

    Mine was not working either, I tried it heaps of times...then I deleted some games from my SD card to make more space as suggested by Keeper then uninstalled the Super card software completely, re-installed it, patched the game again now it works.

    I think there must have been not enough space on my SD card as it was almost full.
     
  19. Lumstar

    Lumstar Princess

    Member
    3,634
    89
    Mar 6, 2006
    United States
    Darling
    The Japanese version of Zelda worked on CF right when it came out, no arm7 needed (I've never had to use that myself). Same with the US one.

    Weird...
     
  20. AnIco

    AnIco Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Oct 2, 2007
    You need to first install v2.62 software, then you need to put the 2.63 SuperCardmicrosd.exe over the old exe. You need the DB files from 2.62 for a successful patch.