1. Manipulator

    Manipulator Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    21
    Country:
    Gambia, The
    anyone know when the sofa bug in Pokemon Sword will be fixed ?
     
  2. eriol33

    eriol33 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2014
    Messages:
    855
    Country:
    Indonesia
    hey I am just starting to try yuzu playing super mario oddysey. After I activated gpu async, the game gains an fps boost, but the game's resolution suddenly drops. Is there any fix for this?
     
  3. Hotsuma

    Hotsuma Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2017
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    What does it mean when your gamepad stops working in Yuzu Emulator games but you're able to set the controls in controller config? Hmm... This is a very strange problem. I am using an aftermarket Switch gamepad and it works just fine on other emulators. It used to work with Yuzu up until the time when I downloaded the latest version that came out today. Now, the controls won't work in games even if I revert back to an earlier build of Yuzu. Any ideas?
     
  4. jDSX

    jDSX GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    1,201
    Country:
    United States
    Fire emblem three houses isn't playable anytime soon I take it?
     
  5. Miguel Gomez

    Miguel Gomez GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    2,867
    Country:
    Patreon Vulkan Build boots Three Houses.
     
  6. SectionX

    SectionX GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    372
    Country:
    How is xenoblade 2?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    How is Xenoblade 2?
     
  7. player594

    player594 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 25, 2006
    Messages:
    392
    Country:
    United States
    I get nothing but black screens on the games I've tried. Breath of the Wild, Link's Awakening, and Street Outlaws. I can hear sound in Link's Awakening. I have AMD graphics.
     
  8. Mr. Looigi

    Mr. Looigi WAAAAAAAAAAAH
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    476
    Country:
    United States
    For Link's Awakening, most people cannot currently see the opening cutscene. I just had to wait for the video to end, and the title screen was working fine visually.
    A black screen in Mario Odyssey can mean your ROM is potentially corrupted.
    Do keep in mind that games on Yuzu and Ryujinx also generally take quite awhile to start. I've learned that sometimes patience is key. Other times, I just stared at a black/frozen screen for a VERY long time and gained nothing :rofl:
     
  9. Jayro

    Jayro MediCat USB and Mini Windows 10 Developer
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    7,505
    Country:
    United States
    Whick ROM format do the games need to be in for Yuzu?
     
  10. Mr. Looigi

    Mr. Looigi WAAAAAAAAAAAH
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    476
    Country:
    United States
    Either .NSP or .XCI
     
    Jayro likes this.
  11. Cyber Akuma

    Cyber Akuma GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    274
    Country:
    United States
    Is there any way to clear out all updates/patches to a specific game without wiping your entire NAND and starting over?

    Super Mario Maker 2 appears to have had it's patch information corrupted or something, it's stuck at patch 1.0.1 and I can't seem to install later patches. Yuzu claims the NSP for the patch installed just fine, but the version number remains 1.0.1 in the Yuzu menu, and when I boot into the game next to "Ver." in the main menu it just displays nothing.
     
  12. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    9,268
    Country:
    Portugal
    Seriously ? You've learned that sometimes patience is key ? No. ALWAYS patience is key. I grew up very patiently and not in the hurry. I never was in hurry and never will today. I guess my personality since childhood which I was so good at: Patience. Human being is lacking of understanding to be patience because it is part of our live and BE PATIENT! :)
     
    Mr. Looigi likes this.
  13. Mr. Looigi

    Mr. Looigi WAAAAAAAAAAAH
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    476
    Country:
    United States
    First,
    The numbers next to Ver. are invisible for everyone regardless of which update they’re using.
    Second,
    To disable an update, right click on a game and choose properties. There will be a list of game mods you have added (If there isn’t any it’s fine), along with the updates. Untick the update you’re currently using, and if the others really installed correctly they should be there as well. Enable the most recent one there.
     
  14. Cyber Akuma

    Cyber Akuma GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    274
    Country:
    United States
    The other updates are not listed there, that's the thing. I installed three updates, but it only lists the first one.
     
  15. Mr. Looigi

    Mr. Looigi WAAAAAAAAAAAH
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    476
    Country:
    United States
    You may need to get another dump in .XCI format.
    As far as I'm aware, .NSP dumps have patches built into them
     
  16. Cyber Akuma

    Cyber Akuma GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    274
    Country:
    United States
    The game itself is in XCI format, and is version 1.0. The patches are NSP that I am installing into nand in Yuzu.
     
  17. Dodain47

    Dodain47 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jan 1, 2017
    Messages:
    2,191
    Country:
    Austria


    Performance is not yet optimal, but it is rather solid for 2 player matches. There are still some emulation glitches, so do not expect the experience to be perfect, but they will surely be fixed in the near future, considering how much the development team is working on the emulator.

    Specs:

    i3 8350k @ 4.6ghz

    16gb DDR4 3200Mhz RAM

    EVGA GTX 1070

    256gb NVME M.2 SSD
     
    Mr. Looigi likes this.
  18. FearTheIdol

    FearTheIdol Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Monday
    Messages:
    4
    Country:
    France
    I have just 8go ram, amazon send 8 other go of ram tomorow:P
    By the way do someone have a save file for arms ? For the tuto at the beginning, the game ask for joycon's input that are not compatible with the emulator:sad:

    Yes the announce for smash bros make me want to play again
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - discussion, Nintendo, emulator