Yu-Gi-Oh! 5Ds World Championship 2010 - Reverse of Arcadia

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Silvermayne1, Feb 21, 2010.

  1. Silvermayne1
    OP

    Newcomer Silvermayne1 Newbie

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    Alright, I know there has been a lot of topics asking for help when it comes to running the Japanese version of this game on R4s and M3s and because I have not been able to find my answer within the topics I decided to make a new topic so that way my question can be known to those that are playing this game.

    I choose to play the Japanese version because I do not like the censorship on the cards, I feel it ruins what the makers were doing by limiting the images that we can see. IMO the kids seeing a cross or a gun on a card goes hand in hand with the other content they see in video games and the like so why take it out of a card game? But that is neither here nor there at the moment.

    My question pertains to getting the ROM to run on the M3 DS Real or the M3 Sakura. I have both of the firmware for my DS and I switch between them depending on the games that come out, like The Legend of Zelda - Spirit Tracks had only worked on the M3 Sakura firmware and not the M3 Real DS firmware that I had on it prior to placing the game on my DS. I had seen a code that, supposedly, allowed you to play the game on the M3 Real DS but when using the code it does not make any difference which makes me think that the person who wrote that should edit it and take it off because it does nothing, unless I am putting in the values that are unneeded. And on a side note to that do I put in all eight rows of values or is it that only the top three are supposed to work? Same question with the five below it.

    I also saw on youtube that someone had made a cheat that allowed it to work and he played it on his M3 Real DS and showed that the story mode worked and everything but when I did as he did, with the same cheat selection and options within the firmware, it did not work at all so that makes me wonder if he had done something else to make it work. Then again I am unsure if he used it on a patched rom that would work on the R4 or if he used it on an unpatched ROM.

    Anyways, I wish to know if anyone has yet to find a fix that would work with the M3 Sakura firmware for the M3. I know the English version comes out in a few days but, as previously stated, I wish to play the Japanese version because of the original card images. If someone could help me I would appreciate it highly, and I thank you for reading this long winded question.
     


  2. CyrusBlue

    Member CyrusBlue GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    338
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I would like to know this as well.

    Warning: Spoilers inside!
     
  3. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    from what i know the Hex Edit / Patch / Cheat code doesn't work on M3

    would be better if the M3 team release a fix ASAP (hope they will be back from their chinese new year holiday soon)
     
  4. Silvermayne1
    OP

    Newcomer Silvermayne1 Newbie

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    I agree to the "Spoiler" that was left from the first response. Someone who writes one badly worded sentence gets like 5 pages of responses easily when someone, like me, who writes something structured and literate, and might I say neat, gets barely anything when it comes to responses.

    Anyways, it does not look like the cheat I found here works to make it so that the M3 Real DS firmware would work with this game, though I am playing it on my cousins R4 but it is getting a bit annoying because he will not let me borrow it. T.T I have to resort to Tag Force 4 and that has become too easy since I built my god-like Blackwing deck on there.

    Anyways, if someone can help me I would love to hear it. I want to make this work so much, and the fact that no one has been able to answer me or find a way to make it work on the M3 (And speak english as well as help others whom have that problem) makes me wonder if anyone is really trying.
     
  5. CyrusBlue

    Member CyrusBlue GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    338
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    We might end up having to wait for the M3 team to release a firmware update. I heard they're on vacation or something.
     
  6. zrike

    Newcomer zrike Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    whats the news on the Japanese version of the game and the acekard2? does it work or does it need some sort of patch? or cheat code bypass?
     
  7. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    The rom dump I have works perfectly (as in runs, no freeze yet) on my Acekard 2i - Akaio 1.5.1... However it is s l o w and a bit laggy.
     
  8. lunarXskies

    Newcomer lunarXskies Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    Well you should really keep it short and simple instead of writing paragraphs that deter people from wanting to read it

    Well...I was looking at the M3 wiki...does anyone know what patch it's talking about?
     
  9. Silvermayne1
    OP

    Newcomer Silvermayne1 Newbie

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    Canada

    Lunar, unlike a lot of people that roam the internet I actually do prefer to be literate and I do not like to do half assed posts in topics unless it calls for it, such as if it is a joke topic or the like, so please do not tell me what I should do. The patch it talks about is unknown to me. I cannot seem to find it when I search through google so I am unsure what it even means. I know about the Arm7 patches from previous games but I have been unable to find one for 2010.
     
  10. lunarXskies

    Newcomer lunarXskies Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    I'm not telling you what to do, I'm just stating most people here don't want to read 3 paragraphs just to see what they need to do to help you.
     
  11. CyrusBlue

    Member CyrusBlue GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    338
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Three or more paragraphs shouldn't be a problem if you're not illiterate. Yeah he could have written less but it's not like you can't skim through it.

    Skimming through paragraphs is one of the first things they teach you in English class.
     
  12. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    I do have to say, it was really nice to see proper use of grammar and punctuation.
     
  13. zrike

    Newcomer zrike Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Well, I tried mine twice, and it froze each time mid-duel. Can anyone confirm if the bypass cheat in the other thread works? Or point me to a thread where I can get the patch?
     
  14. Silvermayne1
    OP

    Newcomer Silvermayne1 Newbie

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    I'm still waiting to see if anyone has an update to the M3 fix for the Sakura firmware. That was one of the reasons I created the topic and so far we have had people get so off track with the responses. If you want to know about the Acecard then make your own topic so you will know.
     
  15. lunarXskies

    Newcomer lunarXskies Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    Has anyone gotten it to run on an M3?
    I know the R4 and other flashcarts, can run it but it will freeze unless they have the AR Fix
    But on my M3 it won't even start, anyone else having that problem or is that just the issue with Slot-2 M3s?
     
  16. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    mine doesn't freeze and im not using a AR Fix.
     
  17. qaz015393

    Member qaz015393 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    268
    Country:
    United States
    i dont want to sound like a noob but for you guys who have the r4 did you just put in the anti-piritcy code or did u have u fix it with hexs and stuff. cause i want to make sure im doing it right to play it on my r4
     
  18. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    the cheat code is made from the HEX fix...
    the patch is made from the HEX fix

    so applying either one will do the job [​IMG]
     
  19. I am r4ymond

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    What is the "Recipe" option for? Is it for making our own decks?
     
  20. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    It's for storing the decks that you make, or viewing a deck that an opponent uses.
    There is also a Recipe Duel mode, where you can duel against a Recipe you made.
     

Share This Page