Xenoblade infinite loading loop HELP!

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Modular511, Jul 25, 2011.

Jul 25, 2011
  1. Modular511
    OP

    Newcomer Modular511 Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Whenever I click new game game in xenoblade it starts an infinte loading loop.. I've googled my ass off and cannot find any remedies, Any idea?
     
  2. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,345
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States

    USB LoaderGX or Configurable USB Loader?
     
  3. Modular511
    OP

    Newcomer Modular511 Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    I'm using a fat32 hard drive, ive tried usb loader gx,config. usb loader,wiiflow and neogamma.
     
  4. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,345
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    What brand and model is the hard drive? Here's a list of hard drives that are compatible (the list is incomplete however) http://wiki.gbatemp.net/wiki/USB_Devices_Compatibility_List
     
  5. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,176
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    First things first, make sure the ISO/game copy is good, and then make sure your drive isn't spinning down or stopping communications.
     
  6. Modular511
    OP

    Newcomer Modular511 Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Every single other game works fine. It's really wierd, the game copy is good as well. I used wii backup manager to make the wbfs image and transfer it to the hd.
    EDIT: Also if someone could make me a save at the very begining of the game id prolly be fine that way too.
     
  7. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    That doesn't mean that the "copy" is fine. I'm pretty shure that this is the problem, use Wiimms ISO Tools with the following command wit -v verify . It will tell you if your copy is bad or alright.
     
  8. Modular511
    OP

    Newcomer Modular511 Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    [​IMG]
    Seems it was the .iso I had according to this

    EDIT: Yep it works now, Go figure it was something simple. Thanks!
     

Share This Page