Xbox softmod

Discussion in 'Microsoft Xbox' started by playallday, Jun 22, 2008.

Jun 22, 2008

Xbox softmod by playallday at 9:21 PM (2,715 Views / 0 Likes) 25 replies

  1. playallday
    OP

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Can I softmod a Xbox? I don't have one now but I may be getting one for free [​IMG]. From start to end help only!

    P.S. Yes I did Google this but didn't get any step-by-step info.
    P.P.S. I will NOT buy anything online so don't say "get a modchip".
     


  2. Agjsdfd

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Old X-box?
    Yes you can. Its very easy, all you need is Splinter Cell(old one, not pandora tmorrow or anything else). And an action replay.
     
  3. playallday
    OP

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    yep old one.

    got that

    any "step-by-step" [​IMG]?
     
  4. Agjsdfd

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    1) You need Splinter Cell and Action Replay

    2) Download the exploits(Ndure or nKnaves softmod) from xbins. irc.efnet.net

    3) Transfer the exploit into the memory card from your action replay.

    4) Copy it to your xbox.

    5) Run Splinter Cell

    6) In the LOAD GAME list, you will see RUN LINUX, run that save.

    7) Follow everything onscreen.


    Further detailed tutarials: http://www.xbox-scene.com/
     
  5. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
  6. Agjsdfd

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Yah, the one fischju posted is a very detailed one. Guides you thorough everything [​IMG]
     
  7. playallday
    OP

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    sorry when I say "softmod" I want to play backups. sorry
     
  8. Agjsdfd

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Yes, the softmod lets you play backups.

    The Action Replay and Splinter Cell is the softmod method, and it lets you play backups.
     
  9. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Well the guide I posted will let you play backups, from HDD or a disk. Just launch from XMBC
     
  10. playallday
    OP

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    thanks i'll look into it soon.
     
  11. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Hotswapping is much more complicated, but costs $0. Basically, you boot the xbox, unplug the IDE cable from the HDD, hook the HDD to your PC, turn it on, boot an XboxHDM disk, copy the needed files over to the xbox HDD, and you are done.
    http://forums.xbox-scene.com/index.php?sho...496263&st=0
     
  12. playallday
    OP

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    wwwwwwaaaaaaaaayyyyyyy too many steps! I think I'll just go with PS2. But thanks.

    P.S. all i want to do is play off a burnt DVD.
     
  13. Agjsdfd

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Why not simply mod it with Splinter Cell and Mem card?

    Takes less than 10 minutes.
     
  14. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    If you already have the right versions, it will only take 10 minutes. But tracking them down and buying them used at a local store or online is a different problem.
     
  15. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    You can also use 007 Agent under fire and Mechassault.
     
  16. Nottulys

    Member Nottulys GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    491
    Location:
    HDCA
    Country:
    United States
    Wait let me get this straight....we can softmod our xbox's with only Splinter Cell and AR? What Splinter Cell? Is it a greatest hits?
     
  17. cosmo2389

    Member cosmo2389 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    My Xbox fails to read anything now... I found out about softmodding a little too late... So now it just sits there...

    Anyone know a way to replace the drive?
     
  18. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States

    I think it is time to read the thread

    1. My link shows what versions you need of the games that can be used, and it is not the Greatest Hits versions

    2. You can buy a new DVD drive and they can be swapped with no modification, but you can easily use a hotswap to mod an xbox and play backups from the HDD - no DVD drive needed.
     
  19. cosmo2389

    Member cosmo2389 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    421
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Thanks for the tip, I may use the hotswap method!
     
  20. Nottulys

    Member Nottulys GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    491
    Location:
    HDCA
    Country:
    United States
    Damn, whats Hotswap? I'm lost and hella-late to this xbox soft mod.

    Why do I need to hook up the xbox to my router?
    I cant just throw emus and games, on the AR memcard?
     

Share This Page