Xbox Chipped Enigmah....No Custom Dash...Want to install Unleash X ?

Discussion in 'Microsoft Xbox' started by Buffdaddy, May 23, 2019.

  1. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Hi everyone, im wondering if I can get some help with my issue...

    I Have have a chipped xbox since the Enigmah chip was released... I never had any custom dashes installed...console plays backup games fine..however I have always wanted to install custom Unleash x to it and do hdd...

    I finally decided to try this over the past weekend, I tried installing a custom dash using an AID disc, think it was 4.??? , went through the motions of installing to c/e and console still would boot to standard dash....

    So I had a break from this one and purchased an xbox over weekend from local seller...stock..unmodded… I then proceeded to do the softmod using Rocky5 files and SC Pal... all worked fine, installed unleash x..dvd2xbox..chimp..etc

    Then I even upgraded the stock hdd to a 120gb.. all working fine.. so I am very happy with this..

    But if possible I would love to do same to my day one Xbox..(Enigmah Modded) console..but im not sure to be honest which route I should be taking...Should I just softmod it like first one ive just done...is there a reason why the AID disc doesn't seem to make the dash run..(I can run dash with disc in, but not without..)

    Hopefully I can get the right info from you guys here, and thankyou..
     
  2. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    You can load up Slayers CD to establish an FTP connection on the chipped box.
    Then FTP a backup of the 120 GB xbox's C drive to the chipped Xbox.
    Essentially making a clone of the 120 GB one onto the chipped one.
     
  3. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Hi, Ok, Thx for reply, this week is the first ftp ive ever done so really new to me, so ftp to my softmodded, copy the c drive to pc, then slayers disc in chipped connect to pc, do I delete c drive first then copy over, or keep and copy over the top?

    Hope I am not too confusing
     
  4. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Yep, delete the C drive of the chipped box and then copy the backup to the C drive.
     
  5. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Ok, think I will be ok with doing that, ive just had a quick look for slayers tool here but cant seem to find it, I have RockyV extras disc burned..do you possibly know if that one has an ftp option..or possibly know where I may aqquire Slayers disc..

    Thanks again
     
  6. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Slayers CD contains copyrighted code, has to be obtained via the usual places.
    Rocky's disc, never used it, wouldn't know unfortunately.
     
  7. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Ok mate, many thanks, I will get hold of the Slayers disc and go to work,...one more thing..this will not affect the chipped consoles hdd with eeprom...don't really get that part, but I did change the key to all zeroes on softmodded one...(May be silly but may as well ask)
     
  8. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Doesn't make a difference nope, if anything goes wrong with it you can use Slayers CD to install a stock dash again ;p
     
  9. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    That's good to hear, I will have a go at this in the morning and report back, I really appreciate the info you've given me, cheers.

    EDIT>>>>Update,

    Ok, I have tried using RockyV extras disc..nothing...even though there was an ftp app..but after installing it I could still not get it to run...

    After trying Slayers EvoX Auto Installer 2.7 Final disc, I still cannot ftp to my pc, and I even installed the dashes for Unleash X and the EVOX but upon reboot I am still with default dashboard...its like nothings permanently changing...

    Im a little confused to be honest as to why nothing will permanently stay....
     
    Last edited by Buffdaddy, May 24, 2019
  10. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    No prob lad.
    Good luck with it!
     
  11. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Ok, I edited my last post above with update, but will give you latest here, I tried everything, I did finally replace my C drive with files from soft modded xbox, but nothing will stay, always stock dash.

    So I have tried these steps, but still no changes made.

    1.. Copied all C Drive files from good soft modded xbox to Chipped xbox via FTP, Outcome is still the same as before.. stock dash booting

    2.. Used DVDR of "Slayers EvoX Auto Installer 2.7 Final" to installed Evox / Unleash X to Chipped xbox, Outcome is still the same as before.. stock dash booting

    3.. Used DVDR of "All in 1 Installer Deluxe 4.3" to install Evox / Unleash X to Chipped xbox, Outcome is still the same as before.. stock dash booting

    4.. Used RockyVs Extras disc to install EvoX / Unleash X to Chipped xbox, Outcome is still the same as before.. stock dash booting

    My chipped xbox is running a bios of "E-X Final 4034" if this means anything to the issue,

    I am sure the chip I had installed was an "Enigmah" which I believe is one of the first.. could this be the problem, I know it was very early in the xbox modchip scene.
    I cant find any info out about the chip..

    I hope im giving you as much info as you need, I am trying to be as clear and detailed as I can be,

    I don't really know what else to do, any help would be appreciated...

    Would doing the Splinter Cell soft mod scenario even work.. im not sure, as the RockyV Extras disc install was the same way the dashboards were installed in attempt 4.
     
  12. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Hmm that's odd.
    Yes you can use a save game exploit to install UnleashX.
    Atleast it should.
     
  13. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Its strange isn't it...back ups work fine still, ive tried all the above still don't seem to want to work...So you think the save game exploit may work, I thought that was just to get you to boot non genuine discs to apply the dashboards, as I could do that already I have already tried to install the dash using Rocky5 disc, it applies the dash but still booted into standard dash, so you think I should try the softmod install form beginning (So SC Pal is on my console) as I did on previous console?

    Cheers
     
  14. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    I'd say give it a shot.
    I highly doubt the chip loads up the dash from HDD but it's a possibility.
     
  15. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    I don't think that is the case, as I have installed the dash to e as well before and it still does not load Unleash X..

    I will try the soft modding, I just though it would be easier with the chipped one, but it has been so much hassle compared to the standard on I did at the weekend in about 20 mins..

    Is there a chance of me losing the chipped consoles booting backup abilities trying the softmod method while it is chipped..


    Also, the Enigmah chip has no button or anything to disable it...and when Microsoft logo boots up there is NO chip info like with other chips..etc...just looks like genuine xbox...

    When I had this console chipped it was sent off to a guy, so I don't really know what was done, and I have not really ever looked into it, but I would love to get it done..
     
    Last edited by Buffdaddy, May 24, 2019
    TeamScriptKiddies likes this.
  16. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Nope, chip will keep on working as usual with a softmod.

    Hmm, but it does boot backups?
     
    TeamScriptKiddies likes this.
  17. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Yes, been booting the Slayer Disc, All in 1 Deluxe Disc and RockyV Extras Disc, all DVDR

    And just booted a DVDR of PGR2, just to be sure I didn't lose anything last night with all the testing ive told you about....so Backups are booting fine,

    What do you think, have I got you stumped on this one mate, Ive been looking around and some posters have said that you cant soft mod with a modchip installed..

    I will try a softmod install but am nervous lol...

    Should I be happy with a 1st chipped, and a 2nd softmodded console with hdd installed.. decisions..
     
    Last edited by Buffdaddy, May 24, 2019
    TeamScriptKiddies likes this.
  18. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    22
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Hmm, I'd say load up a save exploit and install the custom dash to the C drive.
    Remember to patch the MS dash.
     
  19. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Patch the dash? could you explain mate, do you mean install Ms stock dash... if so I have already done that, after all the failures last night I reinstalled stock dash..


    Just tried softmod.. went through, but after taking disc out and rebooting now I have a error 13, still reading backups so im going to try and reinstall default dash using Slayers disc and think I will leave it, seems more hassle than its worth, I already have one done, I will pick up another one day cheap untouched and do it myself.. thx for all the help

    Ok, used slayers disc, reinstalled ms dash.. backups working fine and dashboard back to default...lol, it doesn't want to change
     
    Last edited by Buffdaddy, May 24, 2019
    TeamScriptKiddies likes this.
  20. Buffdaddy
    OP

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Just tried it mate ok, got it going so I have unleash x on boot..i am installing a game as I type,

    I have one question though, the unleash x has no audio in menus...on a video I watched when doing first xbox..it said to install ms dash after softmod and audio when it asks...

    However if I do that as I did on first console then I get red rings and no dash on boot..so it is somehow stopping the unleash x working..well any dash from working.. so I have it done but no audio in unleash x menus...


    UPDATE....

    After getting to the above, I FTP to PC and transferred the Audio folder which i had saved from previously modded xbox which you told me to copy over to the chipped xbox C Drive folder... and I now have audio... :)

    I really want to thank you for the help and info you gave me with this issue, I now have both Xboxes Soft modded running Unleash X.. I will in the next few days hope to put a 500GB into the chipped console, I have one spare and it is suitable for an xbox

    Many thanks again..
     
    Last edited by Buffdaddy, May 24, 2019
Loading...