Xbox 360 S shows red light after few seconds , but boot fine to Xell

Discussion in 'Xbox 360 - Console, Accessories and Hardware' started by lkarthas, Sep 11, 2019 at 6:22 PM.

  1. lkarthas
    OP

    lkarthas Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 6, 2014
    United States
    Hey guys,
    I have a modded black Xbox 360 S and it was running fine until a week ago. Now I can't get it to boot to dashboard. When I try to turn it on the light on the xbox 360 turns green then red after few seconds. However, when I try to turn it on by pressing the eject button, it can boot fine and the Xell Reloaded screen shows up.
    Can someone tell me what is wrong with my 360? Thank you.
     
  2. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    23
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Disconnect everything and leave it off for 10 minutes orso (including the PSU from the wallplug) and try again.
    Try booting it without the HDD inserted and without any USB attached to it?
    Does it return with any E error? return with any 4 digit error on the ROL?
     
  3. lkarthas
    OP

    lkarthas Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 6, 2014
    United States
    I've tried everything. Taking the hard drive out, disconnect everything and leave it off for a day still gives me the same red light. The screen goes black when the console has red light, and it has a single red dot (no light on the ROL).
    I tried with another PSU, same result. I also tried to start up without a video cable. This seems to work without red dot , but as soon as I plug in a hdmi or av cable the green light turn red
    As I mentioned before, the xbox 360 boot fine to Xell Reloaded by pressing the eject button so I don't think this is av cable or psu issue.
     
  4. godreborn

    godreborn GBAtemp Guru

    Member
    12
    Oct 10, 2009
    United States
    not sure about a slim, but removing the av cable on a fat will cause four flashing lights. if it's partly connected, you'll get a pseudo rrod. I think red dot of death is the same thing. have you tried reflashing? you can through xell.
     
  5. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    23
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    I'd agree with reflashing your NAND.
    Something might be corrupted
     
  6. lkarthas
    OP

    lkarthas Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 6, 2014
    United States
    I'm following this tutorial to reflash my NAND. Is it correct?

    What version of XeBuild should I use? The older official version xeBuild_GUI_2.098 (17526) And NiNJA Plugins 2018-05-29 or the newer unofficial version xeBuildGUI V3.2 at realmodscene?
     
  7. lkarthas
    OP

    lkarthas Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 6, 2014
    United States
    I just reflashed the nand using xeBuildGUI V3.2. The console completed flashing without an issue. However, the same problem still happens (Boot fine to Xell, red dot when booting normal).
     
  8. godreborn

    godreborn GBAtemp Guru

    Member
    12
    Oct 10, 2009
    United States
    possible hardware problem. if it's rrod/rdod, you may be able to get the secondary error code. I'm not sure if it works with red dot of death though.
     
Loading...