Xbox 360 Fall Update

Discussion in 'Xbox 360 - Games & Content' started by JKR Firefox, Dec 5, 2007.

Dec 5, 2007

Xbox 360 Fall Update by JKR Firefox at 5:04 AM (1,242 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. JKR Firefox
    OP

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    So hearing about all of the "amazing" new features of the new Xbox 360 update, I decided to take the plunge.

    After doing so I regret it deeply. My Xbox's OS seems to be running very slowly now and even tho I can sign into Live and download content and whatnot, I am completely unable to play games with others online.

    After calling Xbox support (which is a joke within itself), I had completed all troubleshooting the poor guy could offer me. Unfortunately at the time, all of his systems were undergoing maintenance which meant there was nothing further we could do to resolve my issue.

    This seems more then convienient to me. The last time an issue this big occured was back when Halo 3 was released and Xbox Live crashed due to the amount of new users signing up for the service. During that time, all of their systems were down as well. Convienient?

    Anyway, is anyone else having this issue at the moment? I'd be interested to hear any stories...I have many other horror stories since getting my Xbox 360 but they're better saved for another time...

    - Fitzy
     
  2. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Yes Xbox Live is having issues at the moment trying to cope with the update demand. This will slow down/freeze your OS when connected to Live.

    It was working peachy last night for me with the update. But it seems the traffic has hit hard now. You'll just have to wait it out.
     
  3. JKR Firefox
    OP

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I never got the chance to do the update until tonight and it totally ruined my gaming time [​IMG]

    They never really seem to be able to come out and say "Yes, we are having an issue and we are working to get it resolved for you."

    Generally what they say to me is "Can you hold please." Then they place me on hold, come back, and act confused until I say goodbye. Thanks for the info btw.

    - Fitzy
     
  4. 754boy

    Banned 754boy :D

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    I updated mine just fine. The dashboard is much faster thatn before for me. Also divx/xvid has been working great!
     
  5. JKR Firefox
    OP

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Wouldn't know about the divx/xvid support yet, but all I know was the lack of Xbox Live made me sad...anyway it's all fixed now YAY [​IMG]

    - Fitzy
     
  6. MC DUI

    Member MC DUI GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    1,916
    Location:
    Newcastle, Australia
    Country:
    Australia
    The new divx/xvid support is so awesome, just sat back last night playing with a whole bunch of videos checking out the fast forward/rewind functions, really smooth!

    It's going to be so good not having to waste CDs and DVDs on throwaway TV shows and movies now, just watch then delete.

    Might even have to look into an external HDD to keep movies and shows on. Do all external HDDs need a powersource or do some run ok just with the USB connection?
     
  7. JKR Firefox
    OP

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I would imagine your 360 is modded am I correct? I have a question if that is the case. I track alot of shows and movies and have a rather large collection of DVD's with the items saved onto them. If my 360 was modded, could I then watch these shows and movies on my 360?

    As an answer to your question, here is a link to a topic in which people were discussing something similar: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=66396. Most external HD's do need an external power source, but it is possible that there is one that can be powered from the device it is connected to. The one I have uses an external power source, but I've never tried using it with my 360 yet. I believe that it is possible to use a external HD with the 360 but having not done much research into it, I can't give a confident response.

    - Fitzy
     
  8. ryohki

    Member ryohki GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    345
    Country:
    Australia
    I've got a portable HDD not too much larger than a credit card, and maybe half a cm thick.
    it's 20GB and doesn't need ext. power
     
  9. 754boy

    Banned 754boy :D

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    Yes, I can confirm this works. I have alot of TV shows burned to DVD to save me some hdd space. Pop them in ur 360 and it'll detect a mixed media disk. You can then navigate the disk and watch the goodies from there. This will also work on an unmodded console.
     
  10. JKR Firefox
    OP

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Awesome, I'm going to try that out when I get home. Actually do I NEED the DVD remote for DVD playback on the 360?

    - Fitzy
     
  11. 754boy

    Banned 754boy :D

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    Nope, controller works just fine. I'm thinking of buying one because I watch so many movies but its not required.
     
  12. phuzzz

    Former Staff phuzzz Hooha!

    Joined:
    Nov 9, 2002
    Messages:
    2,258
    Location:
    Chapel Hill, NC
    Country:
    United States
    Not at all. Your controller works just as well. There's just no one button pressing.

    I also can confirm that burned DVD's work fine on unmodded 360's.
     
  13. JKR Firefox
    OP

    Member JKR Firefox Back.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,130
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Excellent. I will definetely try that out as soon as I get off work [​IMG]

    Ha. But anyways thanks for the info guys.

    - Fitzy
     

Share This Page