Xbox 1 - HDD UPGRADE! SUCCESS!

Discussion in 'Microsoft Xbox' started by cardyology, Jul 30, 2007.

Jul 30, 2007
  1. cardyology
    OP

    Member cardyology GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    566
    Location:
    Chorley Uk
    Country:
    United Kingdom
    Hey guys, I know there are scenes for the xbox everywhere online & have searched them to no avail...

    so maybe someone here has experienced this & can help me.

    I've replaced the HDD in my softmodded xbox 1 console. It all worked well & I successfully replaced the 6gig stock one with a Western Digital 20Gig one I had lying around (i know its not a massive size increase, just waned to see if I could do it)

    I used the Xbox HDM .iso creator thingy and it all worked fine, up to & including locking my drive when done.

    Slapped it in the xbox & its working, I managed to copy HL2 to it & play it from the drive....


    ...so, heres where Im going with this..... [​IMG] ....


    I opted to create an "F" drive/partition during the new drive creation & now I have all the folders when I FTP to the box (C,D,E,F,X,Y & Z) including the new "F:\ folder.

    but I expected the majority of my new drive to be assigned to "E:" but instead, 5gig went to "E" and the remaining 12 gig went to "F:" which is a blank folder! I wanna FTP some extracted game .iso's to this space, I already extracted & FTP'ed HL2 to the "E:" space into the E:\Games\ folder so avalaunch can see them, but the "F:" has no "Games" folder.


    So basically, if I create a folder in F:\ called "Games", then FTP games into it, will avalaunch see those games along with "E:\Games"


    Does this make sense? Sorry if it dosnt. I've searched all over inc. google but cant find an answer!
     
  2. djgarf

    Former Staff djgarf I Am A Raver

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    2,955
    Location:
    England U.K.
    Country:
    United Kingdom
    avalaunch should see the games u put in the GAMES folder on the f drive
    you cannot change the sizes of the c and e drives as they are set to those sizes by default
     
  3. Triforce

    Member Triforce GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Messages:
    538
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    it depends on the ini configuration, if it's not listed to look up F:\Games then you just need to add a new line yourself.
    You can make it look anywhere for games if you want it to.
     
  4. Tedorama

    Newcomer Tedorama Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    United Kingdom
    Get XBMC on there, much better than avalaunch, my 80gb xbox has all sorts of xvids on ther as well as the games of course.
     
  5. djgarf

    Former Staff djgarf I Am A Raver

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    2,955
    Location:
    England U.K.
    Country:
    United Kingdom
    that is in the avalaunch.ini by default
     
  6. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    I have nothing to really contribute to this discussion, but when I first read the thread title, I swear it said "HDD UPGRADE! GREAT SUCCESS!"

    Yeah, Borat is still funny. [​IMG]
     
  7. spas

    Member spas GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Messages:
    389
    Country:
    United Kingdom
    I suggest XBMC also very carefully make it boot to XBMC as stardard I know its scary but providing you make sure its pointing to the right XBE its fine.

    XBMC will automatically give the game a icon (because it has a big database o f them) its generally better to use and it knows what you want before you know what you want.
     
  8. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    use... I forgot what it was called... but I softmodded with it with my ARM the files are called like ENDURE or something... its fun tho huh? never messed with it tho because I new I was gonna sell it, just got it a bunch of skins! Half Life 2 is better when ripped though!! quicker loading times!
     
  9. djgarf

    Former Staff djgarf I Am A Raver

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    2,955
    Location:
    England U.K.
    Country:
    United Kingdom
    i still use evolution x as my dashboard but use avalaunch for the boost mode when connected with qwix for sending games over
     
  10. deathfisaro

    Member deathfisaro Narcistic Deathfisaro Fan

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    2,053
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    If no success I will be execute
     
  11. martin88

    Member martin88 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    990
    Country:
    Canada
    How fast is Qwix with Boost Mode? I'm getting 10MB/sec using UnleashX's FTP and C-XBox Tool 2.
     
  12. djgarf

    Former Staff djgarf I Am A Raver

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    2,955
    Location:
    England U.K.
    Country:
    United Kingdom
    i usually get a good 12.5MB/sec usin the avalaunch/qwix combination but obviously it depends on the game as a game with loads of smaller files is different that a game with a few big ones
     
  13. bobbyk724

    Newcomer bobbyk724 Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    There is a utility called Auto Installer Deluxe which can help you do more with your softmod. Not really related to helping you and your problem...
     
  14. cardyology
    OP

    Member cardyology GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    566
    Location:
    Chorley Uk
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for all your help guys, I got it sorted.

    I just set XBMC as the dashborad and said goodbye to avalaunch.

    Its nice n all, but XBMC has all the faetures I'll ever need.

    Once I'd set XBMC as the dash, I just added F:\s a games source.

    Cheers! [​IMG]
     
  15. martin88

    Member martin88 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    990
    Country:
    Canada
    Can anyone recommend a good skin for XBMC?
     
  16. cardyology
    OP

    Member cardyology GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    566
    Location:
    Chorley Uk
    Country:
    United Kingdom
    MC360

    Looks just like a 360 [​IMG]
     

Share This Page