RELEASE Xash3D (Half-Life) - Custom Goldsrc Engine for Switch

Discussion in 'Switch - Emulation, Homebrew & Software Projects' started by sj33, Nov 9, 2018.

  1. danfozzy85

    danfozzy85 Member

    Newcomer
    2
    Nov 18, 2018
    Barbados
    hey, love this project, thank you!

    Is work still continuing on this?
     
  2. XDel

    XDel Author of Alien Breed: Projekt Odamex

    Member
    8
    Jul 25, 2012
    United States
    Another Huxleyian Dystopia
    I think he stopped with 1.0. sadly. No idea if he plans of doing any bug fixes.
     
  3. Ch0wW

    Ch0wW Member

    Newcomer
    2
    Feb 2, 2019
    France
    France
    Thing is, I'm entirely unable to compile his project, not am unable to find some parts of his source code. Otherwise I'd have fixed a few issues I've seen here and there...

    And, obviously, I'm unable to contact the author of the port, to make things even harder. /:
     
    nestaa51, cucholix and danfozzy85 like this.
  4. soaresden

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    5
    Dec 16, 2013
    France
    Ok here is my experience

    Half Life
    Finished HL without problems

    Opposing Force:
    * I was force to No-Clip at the elevator, because the rope was electrified even after activating the switch
    * Force to No Clip in a parking full of monster and Black Force, because of a "sound ?". When this sound of door plays, the game crash. So I avoid with cliping around.

    Blue Shift :
    * I'$m finishing right now Blue Shift, and I was force to clip because of an elevator not activated in the sewers. (Where the explosives are to destroy the 2 gears)
     
    Csmrcc and DSwizzy like this.
  5. DSwizzy

    DSwizzy GBAtemp Regular

    Member
    3
    Nov 16, 2018
    United States
    Bonerville
    Thanks for the heads up! will keep this in mind when i get around to playing the add-ons
     
  6. soaresden

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    5
    Dec 16, 2013
    France
    Edit :
    So the whole 3 games can be finished. All scripts for stories without bug and soft lock (for me)

    I Used anthology version with french files replaced over originals
     
    DSwizzy and notimp like this.
  7. stasdok

    stasdok Newbie

    Newcomer
    1
    May 20, 2019
    Ukraine
    Is it possible to use any bots for half-life? I have tried to use
    Jumbot
    Parabot
    Sandbot
    Gravebot
    All bots i have installed by manual, then try to enter "addbot"/else commands in the console - but nothing, "wrong command".
    From other side - all this bots working for Xash3D for android

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Parabot for example - i have tried to use specially version for Xash3D (windows/linux)
     
  8. JPO830

    JPO830 Newbie

    Newcomer
    1
    May 20, 2019
    Spain
    Hi all. Can someone tell me how to activate / access the console?
     
  9. stasdok

    stasdok Newbie

    Newcomer
    1
    May 20, 2019
    Ukraine
    Hi, check settings, this is toggle button, then press "-" in the game, after that you must to see console, then press"a" button for opening onscreen keyboard
     
  10. JPO830

    JPO830 Newbie

    Newcomer
    1
    May 20, 2019
    Spain
    Hi. Thanks for your answer but in settings of half life the only menus that appear in configuration are:
    -Controls
    -Audio
    -Video
    -Touch
    -Gamepad
    -Update
    -Done

    and none offer the possibility of activating the console. Will it be that I do not have a version of Half Life that does not offer that option?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    At the bottom of the main menu it indicates:
    v48 / 0.19.3 build 1317 notset Switch (LIBNX) -aarch64
     
  11. stasdok

    stasdok Newbie

    Newcomer
    1
    May 20, 2019
    Ukraine
    Check pls all menus, because i saw somewhere that flag
     
  12. danfozzy85

    danfozzy85 Member

    Newcomer
    2
    Nov 18, 2018
    Barbados
    You can contact him on reddit. Username is datamats. I spoke to him recently on there
     
    Last edited by danfozzy85, May 29, 2019
  13. masagrator

    masagrator File digger

    Member
    6
    Oct 14, 2018
    Poland
    Or in ReSwitched discord
    https://discord.gg/ZdqEhed

    But this post is old, so they probably find a way to contact him already.
     
  14. ZachyCatGames

    ZachyCatGames GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    8
    Jun 19, 2018
    United States
    Hell
    He was banned from RS iirc
     
  15. Nasedase

    Nasedase Advanced Member

    Newcomer
    3
    Jul 30, 2008
    United States
    Florida
    Does this allow Gyro aiming?
     
  16. mr_magenta

    mr_magenta Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 1, 2018
    Brazil
    Does anyone have a link for a nsp forwarder?
     
  17. taker-`

    taker-` Member

    Newcomer
    1
    Sep 25, 2015
    Gambia, The
    hello,

    i grabbed a info, which allows to set autosave inactive. maybe some wants it (to avoid long loading times during saving. also i dont know, maybe it was already posted...than sorry)

    grabbed info from: http://wololo.net/2018/11/12/recent...-1-port-patched-youtube-app-atmosphere-0-7-5/
     
  18. masagrator

    masagrator File digger

    Member
    6
    Oct 14, 2018
    Poland
    Yes, it was. :P
     
    taker-` likes this.
  19. DiscostewSM

    DiscostewSM GBAtemp Guru

    Member
    12
    Feb 10, 2009
    United States
    Sacramento, California
    For the autosave, is that without quotation marks? The config I have has the values at the end of each in quotations.

    Anyways, I've been able to play this, but every so often the next portion of the levels don't load, resulting in me getting to the end of the section with a dead end. Reloading a save helps so long as I don't save within the current section past the point where the next level section loads. Other times I'll be playing and it will simply kick me back to the HL main menu. Loading a save straight after causes a crash and I get kicked to the Switch Home Menu.
     
  20. stasdok

    stasdok Newbie

    Newcomer
    1
    May 20, 2019
    Ukraine
    Is it possible to use bots in lan/ internet multiplayer mode for half-life?
     
Loading...