1. CactuarP

    CactuarP Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    6
    Country:
    Serbia, Republic of
    Thanks, Cyan, i guess the nusgrabber was downloading an older version. With 144 specified, it worked like a charm!
     
  2. karloz25

    karloz25 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    444
    Country:
    United States
    What the latest ver. for smash update for USA disc again?

    0005000E10144F00 XXXXX ????
     
  3. A Generic User

    A Generic User GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    192
     
  4. Ailuros27

    Ailuros27 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 7, 2015
    Messages:
    728
    Country:
    United States
    I have a question. What exactly changed that stopped NUSgrabber from working and required it to be updated? Was it something on Nintendo's end? The reason I ask is because of my update blocking setup. I use Smealum's Tubehax DNS (in both fields, on all my systems) as a primary, but I also blocked some domains on my router as a backup. The exact domains I'm blocking came from a post on this site I've long forgotten that claimed to be able to download from the Wii U eShop when used with Tubehax without being left open to updates. And so far I can confirm that, because, as I posted earlier in this thread, the red X from a blocked system update has caused me problems when getting stuff from the eShop.

    Anyway, on this exact setup, the old NUSgrabber couldn't download anything without first disabling the domain blocking on my router. However, I just started up NUSgrabber for the latest Splatoon update, and it was able to download the entire thing, even with my router blocking on! Needless to say, this disturbs me somewhat, because the domain NUSgrabber is using is not one of the ones I had blocked on my router. I know because I compared it to my blacklist, and it's not on there. So does this leave me open to potentially getting updates? I have my doubts about that, since I still had the red "X" on my Wii U just a few days ago, but I was wondering what you all think?
     
  5. Deathbot64

    Deathbot64 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 15, 2014
    Messages:
    319
    Country:
    Canada
    has anyone found out the title id for the smash bros dlc, would love to try it out
     
  6. fiveighteen

    fiveighteen GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2008
    Messages:
    1,757
    Country:
    United States
    If you're talking about the GUI, the problem was that it was checking the database at WiiUBrew.net to see if there was a new update version, which had to be added manually. The command line version uses Nintendo's server AFAIK.

    As long as you have the red X and TubeHax, you should be fine.

    DLC can't be installed using hacks (WUP Installer) yet.
     
  7. ubergeek77

    ubergeek77 Post editing world champ.
    Member

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Messages:
    584
    Country:
    United States
    So I have my Wii U spoofed to 5.5, and I installed the latest update for Smash with NUSGrabber + WUPInstaller. It said Install OK, but I still can't play Smash. Although it says "Install OK" almost immediately after loading the install exploit, which can't be right because the update is 1.6GB+. What am I doing wrong? I double checked that I downloaded the right title...
     
    Last edited: Dec 22, 2015
  8. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Global Moderator

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    22,532
    Country:
    France
    edit the gameID.
    0 = full game
    E = update
    C = DLC

    but like said, it can't be installed, and even if installed it wouldn't be marked as bought so it will not unlock them in your game.
    you would have the necessary file for an unlocked DLC, but that's all, it will not be read or used unless you buy them or bypass the check for the bought status.
     
    paulloeduardo likes this.
  9. misterb98

    misterb98 Moral Gateway User. Wat.
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    450
    Country:
    United States
    I am having this same problem. I am trying to install the latest smash patch. it is 1.71 GB. I have re-downloaded it three times, and each time ran the thing, only to get an install Ok immidiately. Is this normal? I would let it sit for two hours afterwards, then hard power it off. Upon restarting, a message in data management would state it found unnessesary data, but even without cleaning it, there would be no update data there.

    Using a different SD card just gets me error 0x000000 (didn't count the number of zeros)

    Any help would be appreciated.
     
  10. ubergeek77

    ubergeek77 Post editing world champ.
    Member

    Joined:
    Dec 6, 2014
    Messages:
    584
    Country:
    United States
    Hmmm... This is a little strange. At first, did you have the issue that misterb98 and I are having? What version did you specify for the update download? I wonder if using the default of "latest" is broken for some bizarre reason.
     
  11. Loke

    Loke GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    321
    Country:
    Netherlands
    The latest smash patch is 2.23gb. I downloaded it using the nusgrab gui. When I installed it, I forgot to turn off the auto turn of feature so it shut off after an hour. I looked in the data management and it was installed without any errors. After the update I tested online play and everything was working properly.

    I think the update version is V192 but i'm not sure, i just pressed latest in the GUI.
     
  12. ja450n

    ja450n Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I'm having a similar problem getting Smash Bros updated. I'm running "NUSgrabber.exe 0005000E10144F00 192" and am getting 1.71GB worth of files. Not 2.23GB.

    When i try to use NUSGrabberGUI it only shows two titles,
    [​IMG]

    and if i download the update via "System Titles" it's well over 5GB which really doesn't seem right for just an update.

    --edit, i checked the title.tmd and it says there should be 33 .app files (addr 0x1de) and that's how many nusgrabber downloaded.
     
    Last edited: Dec 23, 2015
  13. Loke

    Loke GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    321
    Country:
    Netherlands
    Oh.. thats strange, it worked a week ago for me, but now i got the same problem.

    I also had the problem of finding the right version for the latest patch. All i know was that it was fixed with the latest option in nusgrabberGUI and it was 2.23gb. I still have no idea how those version numbers work.. found hyrule warriors update by just entering numbers according to other game versions and got the right one eventually.
     
  14. Redirr

    Redirr X11 Extreme.
    Member

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    539
    Country:
    Brazil
    SO sad my Wii U got updated.

    I Spoof it. I setup tubehax DNS ( I Tried to force update and give a error, so i think i was safe and working ) I update Mario Maker with Wup Installer.
    Long days play only mario maker.

    Now i was trying to execute loadiine and didnt work. How It's possible? I didnt even see any msg about update. It's was so silence. No installation screen nothing
    I didnt even let my Wii U standby ( I switch off energy everytime i stop playing ).

    :(
     
  15. fraret

    fraret A puffin
    Member

    Joined:
    Nov 22, 2015
    Messages:
    100
    Country:
    Are you sure it got updated? Do you still have the tvii icon?
     
  16. EpicLPer

    EpicLPer Nice unless you give me a reason to hate you ;)
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2015
    Messages:
    1,047
    Country:
    Austria
    I can confirm that I also have the problem where the exploit just instantly says "Install OK" after using it. Not sure what @crediar has done (or goof'd up) here ;P
     
  17. crediar

    crediar Possiblenator
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2006
    Messages:
    342
    Country:
    Antarctica
    Well there is a timing problem.
    On the Wii U a single function does the whole installation MCP_InstallTitleAsync, now the important part here is Async it means the function returns without waiting for the title to finish.
    You are supposed to use MCP_InstallGetProgress to get the progress and wait for it to finish.

    While I'm doing all that the problem is that MCP_InstallGetProgress is called before MCP_InstallTitleAsync actually has started the installation so the progress is already done, displaying "Install OK" even though the installation hasn't even started yet.

    The title is still being installed you just have to wait long enough.
     
  18. EpicLPer

    EpicLPer Nice unless you give me a reason to hate you ;)
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2015
    Messages:
    1,047
    Country:
    Austria
    Well that's kinda... misleading then...
    For me (I'm not a Wii U programmer in that way) "Install Get Progress" sounds like a function which isn't there for when the install is finished but rather that the install is still running and reporting how much is done. If you call "Install OK" when this function is called for the first time then it sure is always saying OK...

    Just my thoughts here, as said I'm not a Wii U programmer myself :P
     
  19. misterb98

    misterb98 Moral Gateway User. Wat.
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    450
    Country:
    United States
    This is what I get in the grabber GUI as well.

    Edit: I trued using Uwizard and got the same 1.71GB file.
     
    Last edited: Dec 23, 2015
  20. EpicLPer

    EpicLPer Nice unless you give me a reason to hate you ;)
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2015
    Messages:
    1,047
    Country:
    Austria
    Same here btw.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I just want to say that your WUP Installer does not work for me anymore since the update @crediar, I tried it multiple times and I even stopped counting at some point...

    Additional info: It does say "Install OK" but it seems to not do anything beyond this point anymore since I've deleted the Splatoon update in data manager and it's not appearing there anymore, no matter how often I try to run the exploit again or downloading the latest files (v144).
     
    Last edited: Dec 23, 2015
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Installer, installer, Firmware