Would it brick?

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by dlf, May 27, 2010.

May 27, 2010

Would it brick? by dlf at 2:29 AM (980 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    Probably a stupid question, but if I had backups of a old Wii's NAND, and put that on a new Wii's NAND, would that Wii brick? I'm thinking it most likely would but want to know first. And I somehow doubt it that the shop channel would allow me to redownload what I had purchased on the old Wii.
     
  2. farcry15

    Member farcry15 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    225
    Country:
    United States
    no, bootmii will say that the nand dump came from another wii and won't let you go any further. there are tools to convert the nand dump to work on a different wii. but if your wii still works then why screw with it?

    if you're just after wiiware/vc you owned previously, look for the wad of the game in question and install it with a wad manager
     
  3. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    I don't have the Old Wii anymore. I was thinking of getting a new one and just using WADS anyway, except I doubt those are transferable to a SD card (as usable channels)
     
  4. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    You can patch the system menu IOS with the trucha bug to allow that. If you're getting a new Wii, it will be running 4.2 so the IOS that needs to be patched is IOS70.
     
  5. Zetta_x

    Member Zetta_x The Insane Statistician

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    1,844
    Country:
    United States
    "Will it Brick?" Sounds like an epic youtube channel =P

    I forget, but I did read a topic some time ago where someone attempted this and it didn't turn out quite as expected =P
     
  6. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    Since I will replace my Wii, and probably want to run channels off the main menu & SD card (along with a hardrive) what size SDHC card would you all think I should get along with hardrive (500+ is good, 750 is better, more is better). I'll probably run SNEEK, a USB loader, and probably something else that runs WADS or uses WADS.
     
  7. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    Sorry to bump & double post here, but after a month . . . So since I have a Wii running 4.2 and a 16 GB SDHC card. How would I get the NAND backup's to work on the new Wii (useable SD channels).

    Does the transfer speed of the SD(HC) card make a difference to SNEEK (probably does), the one I have seems to VERY quick when in the SD menu. I guess I won't send it to Nintendo.
     

Share This Page