working pokemon SS english fo acekard

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by panic14, Mar 24, 2010.

Mar 24, 2010
  1. panic14
    OP

    Newcomer panic14 Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    im not asking for a link or anything (although some hint as to where it is would be nice)

    but imd wondering if there is a working soul silver pokemon rom for acekard

    that means no crashing(or very little) or anything like that, the one i have ccrashes very frequently. thanks.

    (also i have a game called the world ends with you , and it keeps crashing as well, was i just a bad rom?)
     
  2. IchigoK2031

    Member IchigoK2031 Wannabe Shirow Miwa...

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    691
    Location:
    My Tablet
    Country:
    United States
    simply install akaio 1.6 rc1, and run the rom, sorry can't post rom links.

    EDIT: make sure you update your loaders as well, thats wat makes the game runs.
     
  3. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Are you running akaio 1.6 rc1? If not get it. So far I have had no crashes with SS.
     
  4. panic14
    OP

    Newcomer panic14 Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    thanks, but i just got the acekard like 2 days ago, and have no idea wht that is LOL. i think i have the latest firmware thing, whats akio 1.6, and how do i get it?
     
  5. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
  6. panic14
    OP

    Newcomer panic14 Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    ok im gonna try that out right now and see if it works, thanks!

    but i just noticed, on the homepage of gbatemp theres like a new ezflash 2.0rc (i think its called) and it mentions something about pokemon, soulsilver.

    is this useful for me? again im using acekard 2i, and im gonna install 1.6rc right now
     
  7. TheChosenBanana

    Member TheChosenBanana GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    122
    Location:
    Croatia
    Country:
    Croatia
    get the latest akaio and download it from: sorry,I can't say the link.just google it [​IMG]
     
  8. injected11

    Member injected11 Crescent Freshâ„¢

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    Do you have an EZ-Flash? No? Then why would that pertain at all to you?
     
  9. panic14
    OP

    Newcomer panic14 Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    does that akio thing let me play gba games? cuz in the readme in the download it says something about gba
     
  10. panic14
    OP

    Newcomer panic14 Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    well its not working, it crashes on a white screen whenever i try to start a game. heres what i did:

    i went to http://gbatemp.net/index.php?showtopic=212597

    downloded the akio 1.6

    on the wiki in the link above it said to remove he akmenu4.nds thing and delete the __ak2 folder (i think those are the right names)
    so i did, then i put the 2 items i downloaded in the akio download (___aio folder nd ndsmenu4.nds things)

    i downloaded the LODERS and WIFIPLUGIN FROM THE WIKIS LINK, and put them in the folders the wiki told me to ( i had too replace a file already in the folder)

    where did i go wrong?
     
  11. FieldNoHakaishin

    Newcomer FieldNoHakaishin Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    So with AKAIO, you WONT freeze and should be able to play it no problem? Or is the AP still active? I find it pointless to play it if its gonna crash my games, I don't really wanna waste my time.
     
  12. mattrav05

    Newcomer mattrav05 Newbie

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I've played SS on a brand new acekard AKAIO 1.6 for a little over 22 hours now, and I have experienced zero freezes.
     
  13. zebulunn

    Newcomer zebulunn Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Download the file from the link it gives you in this post: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=216705
    Copy all the files from inside the archive to your microSD. No deleting or extra messing around.
    Then put your rom onto the card in a new different folder.

    Yeah, I was confused at first; it's actually better to disregard the wiki for installation instructions at the moment.
    To all the people still doubting, you can play HG/SS perfectly fine on a Acekard without patching or extra shizz.
     

Share This Page