WoodR4 not loading LoZ: Spirit Tracks save

Discussion in 'R4 DS' started by twiztidsinz, Apr 15, 2010.

Apr 15, 2010
  1. twiztidsinz
    OP

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    I hate to ask again, especially in it's own topic, but the last time I asked it got overlooked.

    Using WoodR4 1.04 and 1.05 my LoZ: Spirit Tracks save will not load.
    After you tap the screen to go to the file select, it creates a new save which overwrites the old one.

    Has anyone else had this problem and/or know how to fix it?
    Here is my file, btw: http://www.mediafire.com/?mzojndozj2m

    I got an idea to convert it using Shuny's Online Save Converter to convert it either from R4 to AceKard2 (same types) but that tells me it doesn't need to be converted, or from R4/AceKard2 to a diff type back to R4/AceKard2 but I get the following error:

    I don't think it matters much, but I used Normmatt's Save File Fix to make it 1MB a while back.
     
  2. bekar

    Member bekar GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    159
    Country:
    United States
    Check the following:

    -It it a patched version of Spirit Tracks?
    -Is it renamed to .nds.sav?
    -Does making a new Savefile work?

    Well Im no expert, but those are the basic things that should be checked.
     
  3. flamingo24

    Member flamingo24 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    278
    Country:
    If the game is loaded w/o a save file it creates a 512kb save, which is wrong.

    Edit: Go into the individual settings for the game (press y) and select a save type of 8Mbit.
     
  4. twiztidsinz
    OP

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    That fixed it!!!!!
     
  5. NDStemp

    Member NDStemp GBAtemp?! No! NDStemp

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    627
    Location:
    Canada, Ontario
    Country:
    Canada
    Wait if you're trying to use an R4 save on WoodR4 FW. Don't you just rename it to .nds.sav?
     
  6. twiztidsinz
    OP

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Yes, and it worked for all the other save files I have.

    But I needed to set LoZ:ST to 8Mbit save size in WoodR4's game setting.
     

Share This Page