Hacking Wood R4 (.NDS files to load Wood R4)(CK3)

CoolKill3r

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 12, 2009
Messages
325
Trophies
0
XP
576
Country
Last Edit: 2017.05.25
Latest Version: Wood R4 (.NDS) v1.62


20jpmwg.png

My project is to decrypt and encrypt the files into an .NDS format, thus allowing the Wood Firmware to be launched as an .NDS file, which allows users to keep more than 1 R4 firmware on their flashcard. Downloads of Wood R4 (.NDS) can be found below.

download.gif
Wood R4 (.NDS) v1.62
download.gif
Wood R4iDSN (.NDS) v1.62
download.gif
Wood R4iDS Gold (.NDS) v1.64

Get the latest Wood firmware: Wood Firmwares v1.62
Get the WAIO unofficial firmware: WAIO v1.16 for R4 Clones (REPACKED v4.0 FINAL)


How to encrypt it yourself? (r4crypt & r4denc)
r4crypt:
First download: r4crypt
After you've downloaded r4crypt, unpack the .zip file.
Then open NotePad and copy the text below to it!

Code:
Echo off
:menu
cls
echo ---------------------------------
echo            Action Menu
echo ---------------------------------
echo  [1] Decrypt Wood for R4
echo  [2] Decrypt Wood for R4iDSN
echo  [3] Decrypt Wood for R4iDS Gold
echo.
echo  [4] Encrypt Firmware
echo  [0] Close
echo ---------------------------------
echo.
Set /P INPUT= Action:
if "%input%" =="1" goto wood_r4
if "%input%" =="2" goto wood_r4idsn
if "%input%" =="3" goto wood_r4ids_gold
if "%input%" =="4" goto encrypt_firmware
if "%input%" =="0" goto close
goto menu


:wood_r4
r4crypt.exe -d _DS_MENU.DAT "Wood R4 v0.00 (CK3).NDS"
pause
goto menu

:wood_r4idsn
r4crypt.exe -d _DSMENU.DAT "Wood R4iDSN v0.00 (CK3).NDS"
pause
goto menu

:wood_r4ids_gold
r4crypt.exe -d _DS_MENU.DAT "Wood R4iDS Gold v0.00 (CK3).NDS"
pause
goto menu

:encrypt_firmware
r4crypt.exe -e OUTPUT.NDS _DS_MENU.DAT
pause
goto menu


:close
cls
echo.
echo  Converting has been completed!
echo  Thank you for using this program.
echo                                      -CoolKill3r
pause
exit

Save under 'All Files' as: GUI.BAT (keep it in the same folder as where r4crypt.exe is!)
Then copy your _DS_MENU.DAT file to the same folder where you placed GUI.BAT.
Now run GUI.BAT and select your option!
r4denc:
First download: r4denc
After you've downloaded r4denc, unpack the .zip file.
Then open NotePad and copy the text below to it!

Code:
Echo off
:menu
cls
echo ---------------------------------
echo            Action Menu
echo ---------------------------------
echo  [1] Decrypt Wood for R4
echo  [2] Decrypt Wood for R4iDSN
echo  [3] Decrypt Wood for R4iDS Gold
echo.
echo  [4] Encrypt Firmware
echo  [0] Close
echo ---------------------------------
echo.
Set /P INPUT= Action:
if "%input%" =="1" goto wood_r4
if "%input%" =="2" goto wood_r4idsn
if "%input%" =="3" goto wood_r4ids_gold
if "%input%" =="4" goto encrypt_firmware
if "%input%" =="0" goto close
goto menu


:wood_r4
r4crypt.exe -d _DS_MENU.DAT "Wood R4 v0.00 (CK3).NDS"
pause
goto menu

:wood_r4idsn
r4crypt.exe -d _DSMENU.DAT "Wood R4iDSN v0.00 (CK3).NDS"
pause
goto menu

:wood_r4ids_gold
r4crypt.exe -d _DS_MENU.DAT "Wood R4iDS Gold v0.00 (CK3).NDS"
pause
goto menu

:encrypt_firmware
r4crypt.exe -e OUTPUT.NDS _DS_MENU.DAT
pause
goto menu


:close
cls
echo.
echo  Converting has been completed!
echo  Thank you for using this program.
echo                                      -CoolKill3r
pause
exit

Save under 'All Files' as: GUI.BAT (keep it in the same folder as where r4dec.exe & r4enc.exe is!)
Then copy your _DS_MENU.DAT file to the same folder where you placed GUI.BAT.
Now run GUI.BAT and select your option!
 
Last edited by CoolKill3r,

Schicksalsheld

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 29, 2009
Messages
118
Trophies
0
XP
75
Country
Gambia, The
r4denc, your code is "stolen" from an Topic about YSMenu, or something
wink.gif

This should work for r4denc:
Code:
@echo off
cls
:menu
echo ---------------------
echoÂÂÂÂ Action Menu
echo ---------------------
echo [1] Decrypt Firmware
echo [2] Encrypt Firmware
echo [3] Close
echo ---------------------
echo.
set INPUT=
Set /P INPUT= Action:


if "%input%" =="" goto menu
if "%input%" =="1" goto decrypt
if "%input%" =="2" goto encrypt
if "%input%" =="3" goto close

:decrypt
r4dec.exe _ds_menu.dat
ren _ds_menu.dat.dec akmenu4_r4.nds
goto close

:encrypt
r4enc.exe akmenu_r4.nds
ren akmenu4_r4.nds.dat _ds_menu.dat
goto close

:close
cls
 
  • Like
Reactions: Margen67

Evo.lve

All that you could be.
Member
Joined
Oct 11, 2010
Messages
1,786
Trophies
0
Location
Away from you.
Website
Visit site
XP
233
Country
mathyuowns said:
Evo.lve said:
mathyuowns said:
Your Better off Using Retrogamefans Ysmenu

Huh, I don't think RetroGameFan makes YSMenu...

EDIT: He does, but YSMenu is only for DSTT clones.

R4 clones won't work with YSMenu.

Then Use His R4/i/SDHC *Fake* Kernel

LOOOL

You high?

'Nuff said.
 

CoolKill3r

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 12, 2009
Messages
325
Trophies
0
XP
576
Country
Evo.lve said:
mathyuowns said:
Your Better off Using Retrogamefans Ysmenu

Huh, I don't think RetroGameFan makes YSMenu...

EDIT: He does, but YSMenu is only for DSTT clones.

R4 clones won't work with YSMenu.

correction, it does.
only the one in retro's pack doesnt work but if you just use YSMenu unofficial v1.17a12 then it works!
 

Exiron

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 14, 2010
Messages
60
Trophies
0
Age
30
Location
Bahia Blanca
XP
1,409
Country
Argentina
CoolKill3r said:
Evo.lve said:
mathyuowns said:
Your Better off Using Retrogamefans Ysmenu

Huh, I don't think RetroGameFan makes YSMenu...

EDIT: He does, but YSMenu is only for DSTT clones.

R4 clones won't work with YSMenu.

correction, it does.
only the one in retro's pack doesnt work but if you just use YSMenu unofficial v1.17a12 then it works!

I tried it on my R4 SDHC ( http://www.r4sdhc.com/r4sdhc.asp )
it works only with old games, new ones freezes

also I can't make YSmenu work on my R4, but I'm asking in another thread so I don't mess with this one


EDIT: 999 and captain Tsubasa works just fineI'm gonna try with some other games
 

mathyuowns

Banned!
Banned
Joined
Nov 15, 2010
Messages
269
Trophies
0
XP
6
Country
Exiron said:
CoolKill3r said:
Evo.lve said:
mathyuowns said:
Your Better off Using Retrogamefans Ysmenu

Huh, I don't think RetroGameFan makes YSMenu...

EDIT: He does, but YSMenu is only for DSTT clones.

R4 clones won't work with YSMenu.

correction, it does.
only the one in retro's pack doesnt work but if you just use YSMenu unofficial v1.17a12 then it works!

I tried it on my R4 SDHC ( http://www.r4sdhc.com/r4sdhc.asp )
it works only with old games, new ones freezes

also I can't make YSmenu work on my R4, but I'm asking in another thread so I don't mess with this one


EDIT: 999 and captain Tsubasa works just fineI'm gonna try with some other games
Download this

http://filetrip.net/f23165-YSMenu-for-R4-Clones-6-42.html


read this

http://gbatemp.net/t267899-list-cards-whic...use-ysmenu-dstt
 
General chit-chat
Help Users
    gudenau @ gudenau: Well I posted in the bug thread.