Hacking Wood freeze on r4 revolution!

Woolysnoots

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2010
Messages
12
Trophies
0
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
6
Country
Netherlands
Hello, i'm new on gbatemp. i'm meby not the best English, because i'm Dutch.

Could someone help me with my problem?

I got wood 1.17 on my r4, but the skins aren't working and every time i press start he freezes
sad.gif


I don't now the problem. Could someone help me please?
 

RupeeClock

Colors 3D Snivy!
Member
Joined
May 15, 2008
Messages
6,457
Trophies
0
Age
32
Website
Visit site
XP
2,393
Country
Are you using an original R4DS, and not a clone?

It might help, but maybe you should try reformatting the microSD card in your R4, using Panasonic SD formatter.
Remember to backup your data before you format.

Also, if you're using an Original R4DS, remember it has a 2gb limit.
 

Woolysnoots

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2010
Messages
12
Trophies
0
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
6
Country
Netherlands
Yes, I'm using r4 revolution. The real one

i'm also use a 2gb cart. But if i want to move my 'DS_MENU.sys' to my backup he says that there is a error in an I/O Device

What does that mean? Do i really need DS_MENU.sys?
 

RupeeClock

Colors 3D Snivy!
Member
Joined
May 15, 2008
Messages
6,457
Trophies
0
Age
32
Website
Visit site
XP
2,393
Country
Woolysnoots said:
Yes, I'm using r4 revolution. The real one

i'm also use a 2gb cart. But if i want to move my 'DS_MENU.sys' to my backup he says that there is a error in an I/O Device

What does that mean? Do i really need DS_MENU.sys?
An error in the I/O device sounds like a problem.
How are you reading the microSD on your PC, with an SD or a USB adapter?
If you're using an SD adapter, it's not locked is it? There's a lock switch on SD cards that confuses people sometimes.
 

ShadowFyre

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
374
Trophies
0
Age
26
Location
San Diego
Website
Visit site
XP
292
Country
United States
hmmm, if the system file can't be removed, leave the usb stick in there, turn off your computer, and turn it back on, cause the computer might think the file is damaged and automatically remove it for you. it works for me, but i can't guarantee any miracles.
 

Woolysnoots

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2010
Messages
12
Trophies
0
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
6
Country
Netherlands
Woolysnoots said:
Yes, I'm using r4 revolution. The real one

i'm also use a 2gb cart. But if i want to move my 'DS_MENU.sys' to my backup he says that there is a error in an I/O Device

What does that mean? Do i really need DS_MENU.sys?

I'm just using a normal USB adapter, but i can try to turn my computer on/off. You never know
 

RupeeClock

Colors 3D Snivy!
Member
Joined
May 15, 2008
Messages
6,457
Trophies
0
Age
32
Website
Visit site
XP
2,393
Country
I was hoping you could maybe take an actual picture of the microSD, if possible.
Also I don't really trust that website.

I can't really be sure of anything, sorry.
 

DJ91990

Grookey Gang!
Member
Joined
Feb 9, 2009
Messages
939
Trophies
0
Age
32
Location
Mom's Basement
Website
www.youtube.com
XP
407
Country
United States
You problem could be from one of many cases:

1)Your Micro SD Card has lost its formatting
Use the Panasonic SD Formatter to fix this.

2)Your skins are corrupt therefore causing the crash
Try removing all skins and place the default ones in and see if you can load your R4

3)Your R4DS may not be legitimate (I.E. Clone)
Return it from where you bought it and DEMAND your money back!

Also, why are you using Official R4DS FW 1.17? The last FW was 1.18 (I think).
Also why use the Official FW? If you have confirmed that you are using a legitimate R4 then maybe it is about time you upgraded your firmware to Wood R4. Wood R4 has far better compatibility than the official (dead) firmware. Also a number of official firmware bugs have been addressed in Wood and corrected. (Like the maximum cheats in the cheat list bug)
 

Woolysnoots

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2010
Messages
12
Trophies
0
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
6
Country
Netherlands
DJ91990 said:
You problem could be from one of many cases:

1)Your Micro SD Card has lost its formatting
Use the Panasonic SD Formatter to fix this.

2)Your skins are corrupt therefore causing the crash
Try removing all skins and place the default ones in and see if you can load your R4

3)Your R4DS may not be legitimate (I.E. Clone)
Return it from where you bought it and DEMAND your money back!

Also, why are you using Official R4DS FW 1.17? The last FW was 1.18 (I think).
Also why use the Official FW? If you have confirmed that you are using a legitimate R4 then maybe it is about time you upgraded your firmware to Wood R4. Wood R4 has far better compatibility than the official (dead) firmware. Also a number of official firmware bugs have been addressed in Wood and corrected. (Like the maximum cheats in the cheat list bug)


Didn't i tell that i use WOOD 1.17? Maybe you're confused because you think I use the FW.
And the skins i'm trying already where in the .rar file from the wood (GBAtemp, Black, Zelda)
 

ShadowFyre

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
374
Trophies
0
Age
26
Location
San Diego
Website
Visit site
XP
292
Country
United States
hmm, okay, if u actually get on to the screen with the little SD card icon on ur ds, button smash (press random buttons)on that icon, but don't press start. does this sound ridiculous? yes, but if it was the same case i had a few weeks back, the start menu will come up. just press random buttons on the SD card icon. ik it sounds stupid, but just try it >_
 

Woolysnoots

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2010
Messages
12
Trophies
0
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
6
Country
Netherlands
Do you've got a theme when? Because if i do L+Y there come some kind of blue cubes i can select, but there is no text in the 'blue cubes' i dont know of you understand what say, but i've multiple choice from choices without text...
 

Woolysnoots

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 26, 2010
Messages
12
Trophies
0
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
6
Country
Netherlands
Excuse me everyone, I found the problem!!!!!!
rofl2.gif
rofl2.gif
rofl2.gif


In the .rar file from the wood, I place the folder 'wood_1.17' in the root of my r4 card, but i only have to place the _rpg folder in my sd card!
unsure.gif





But i'm happy my problem is over
yaynds.gif
yaynds.gif
yaynds.gif
 
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: I'm not your pal buddy!