1. DrakeTheRealist

    Newcomer

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    @AurionFox Which version may that be?
     
  2. Aurionfox

    OP Aurionfox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    153
    Country:
    Mexico
    @DrakeTheRealist

    Use the THE UNIVERSAL CHILD'S PLAY PATCH 1.5 that's the latest version
     
  3. DrakeTheRealist

    Newcomer

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    @AurionFox Where can I get the 1.5 version.. I only find the normal version
     
  4. Queno138

    Queno138 Ravens
    Member

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    2,424
    Country:
    Senegal
    Not to be whiny or anything,
    But will there be a fix for C gear?
    Thx
     
  5. ThePowerOutage

    ThePowerOutage The Lord of the Flyes
    Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    813
    Country:
    Thanks for this, my brother has been using this for the past week and has had almost perfect results.

    Avatar.dsi works when renamed to Avatar.nds
    Toy Story 3 clean works
    Professor Layton 3 USA clean works, but every so often the save corrupts.
     
  6. rockerzz182

    rockerzz182 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    can someone give me an instruction on how to run waio on r4-sdhc..ive got it on r4i-sdhc..and ive got stock on loading screem..Thanx..pls help..
     
  7. Aurionfox

    OP Aurionfox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    153
    Country:
    Mexico
    @rockerzz182

    RSDHC is not the same as R4 iSDHC, some people manage to work on that flashcard with the new version of waio from Xenon++

    @btyre

    That's a strange problem, maybe your save is fragmented, format your SD (backup first) and then try again, maybe that solves the problem

    @Queno138

    Use the new version of WAIO from Xenon++

    @DrakeTheRealist

    Sorry my mistake, the latest version is 2.0, you can found it on file trip by Rudolph's Universal Child's Play Patch
     
  8. sadin911

    sadin911 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    can this fw play kingdom heart re coded ?
     
  9. Aurionfox

    OP Aurionfox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    153
    Country:
    Mexico
    @sadin911

    im not sure, hahaha i download the game a couple days ago and i didn't try it, but i can play Etrian Odyssey 3, Final Fantasy 4 Heroes of Light, and many more, so there're good chances for Re: Coded
     
  10. Zure

    Zure Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Thanks it worked for my r4 sdhc,
    but theres this strange problem though, the game Im trying to play is etrian odyssey 3, and I finally got it working but it only works on dslite (its my sis and its pink -_-) and when I try to run it on my dsi (not pink) it gets stuck on loading screen... I really want to play eo3 but not on a pink ds specially at school haha.
    Do you know the solution to this? (btw this only happens if I run it with wood thing you uploaded there, loading it normally normal games works on dsi but using wood it gets stuck in loading screen) Sadly if I dont run wood eo3 doens't loads it says rom error -4.
    Also note that it gets stuck on loading screen with all the other games I got, but that doesnt happens with the dslite for some reason, it would be cool if someone can find a solution for this.
    Thanks.
     
  11. Aurionfox

    OP Aurionfox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    153
    Country:
    Mexico
    @Zure

    what flashcard are you using on your DSi? because if you're using the same card as the DS lite then that's the main problem
     
  12. Zure

    Zure Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Its the same card but its suposed to work on both lite and dsi, since I had run the original firmware of the card itself and ran other games fine.
    So it doesnt work with wood then?
     
  13. saikkussu

    saikkussu Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    hey- just wanted to make a note about the package linked to download on the main/first post.

    Missing files:
    -_DS_MENU.SYS - I found this file in a previous r4sdhc firmware update listed on linfoxdomain.com/nintendo/ds.
    -The provided version of Desmume's execute file (the icon that starts the desmume program)
     
  14. Aurionfox

    OP Aurionfox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    153
    Country:
    Mexico
    @Zure

    maybe but it's strange because you say other games work on your dsi with that flashcard, try using the latest version of waio with 1.14 core, maybe that solves your problem (or at least you're going to have an updated version)

    @saikkussu

    _DS_MENU.SYS? i think it is on the package, i don't remember exactly, sorry but im not sure what are you trying to do with the save, the save file i provided before is just for playing not for making a new game because many people have problems with that (Etrian Odyssey 3 gave me the same problem but i make a new save from desmume and now it works fine like pokemon black) also, thanks for the links but i was avoiding that to make people search here at gbatemp or google because that make some people lazy you know
     
  15. Zure

    Zure Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Well I just did, and when I run it, it gives me a error after using waio to run it.
    I got that lastest thing and after I load the game it says ysmenu thing not found after the moonshell2 thing, while using the same card on dslite the game works fine.
     
  16. saikkussu

    saikkussu Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    1.no neither file is in the package- I had it open when I had freshly downloaded it and after the loading screen came up I checked the files and it was not there.
    2. I should've been more clear with the .sav. I listed it so that others would know that it is possible to use your save and be able to create their own game or just make a new one in general and still be able to save the new file.
    3. You're welcome for the links. :3 The point though was that the links I provided had the newest versions of whatever was in the package. I was thinking that because since the updates, and not the older firmware, worked for me- they might for others as well. I also found that using the updates allows for clean play for most of the newer games like Pokemon Ranger 3 U.s.a. and Etrian Odyssey 3 u.s.a.
    p.s. The lazy point is moot. People are just as or even more lazy by only having to "click once" and download everything in one package. By giving them the pages where each item is updated and maintained by their creators gives them more options to decide from- thus, creating more work ;P

    P.S.S For those who want to use pokesav but cant cause cheats are disabled- Poke Gen uses your sav file to give you the pokemon you make and not a cheat code. Works for me
     
  17. almafer

    almafer Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Italy
    Hello, I have a R4SDHC with firmware 1.34. With your mediafire mirror, now I have at start wood akmenu 1.12. Last windows works but it freezes sometime: is it possible to update to 1.14 with saves working? thanks!!!
     
  18. saikkussu

    saikkussu Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    If you have a 4gb microsdhc card in your r4sdhc, see my post on the previous page. I use an 'updated' version that I threw together and listed the files in that post- its a huge post so its hard to miss.

    Heck I might even upload it to mediafire XD

    [Edit]
    Yup i uploaded it
    http://www.mediafire.com/?y7hfa32pn4cygb3
     
  19. almafer

    almafer Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Italy
    thanks saikkussu, it works very well!
     
  20. boktor666

    boktor666 Gbatemp's official Solar Boy™ Is Back!
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    807
    Country:
    Netherlands
    Hey dudes,

    My sister's got one of these R4SDHC cards, a clone with a 4 GB kingston TF card.

    Wich version of this WAIO will run on it without ANY problems, including saving?

    Also, on original WAIO thread it says: Saves should be defragmented... What does that mean, cuz i dont want to be blamed by sis for destroying her TF card. I have a normal 1:1 R4 with Wood 1.14, so im not into clone software at all.
    How do I install this then after i'm sure what save with defragmented is?

    Help would be greatly appreciated.

    Have a nice day ! [​IMG]
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - original), R4SDHC, Clone