Wood Firmwares v1.56, Update

Another World

Emulate the Planet!
OP
Former Staff
Joined
Jan 3, 2008
Messages
10,578
Trophies
0
Age
45
Location
From Where???
Website
wiki.gbatemp.net
XP
5,307
Country
Colombia
28432-fuckyoufeature_clear_gif.gif

wood_firmeware_gbatemp.net_2010.jpg

Merry Christmas from The Goblin and Another World!

Important Distinction
Now, there are so many fake Wood R4 versions which have nothing to do with me. Only Wood R4 for the original R4, R4i Gold (r4ids.cn), R4iDSN (r4idsn.com), and AK RPG are supported by me. I can only fix bugs for these specific releases. Do not post bug reports or ask for updates for clone cards running a fake version of Wood.

Change Log said:
Compatibility:
  • 'apprends avec pokemon a la conquete du clavier (france)' fixed.

R4i Specific:
  • rts still in beta stage.
  • soft-reset in rts menu now works.
  • fixed sound trash after back from rts menu in many games.

download.gif
Wood R4 v1.56 Download
download.gif
Wood R4iDSN v1.56 Download
download.gif
Wood R.P.G. v1.56 Download
icon11.gif
Wood R4 as .NDS
icon11.gif
Wood R4 Bugs and Compatibility thread
icon11.gif
Wood R4 Language File thread
 

GamerzHell9137

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 1, 2011
Messages
4,021
Trophies
1
Age
26
XP
3,185
Country
Bosnia and Herzegovina
So... this one is for the r4ids.cn too?
Which one to download?
Soft Reset works too?

nvm i downloaded it from R4ids.cn.
Btw i found a bug.
When you change the theme it freezes at the Loading screen so you need to close it(3DS) and load the flashcard again.
The themes changes too after reboot.

EDIT:It won't load games.
I have a comment to this.
FUCK YOU R4iDS.CN!
I can't play games now cause idk where to get Wood 1.54...

EDIT: Found the Wood 1.54 on r4town.com.
 

Walkin

travel
Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
148
Trophies
0
XP
250
Country
United States
I had no issue with the R4ids.cn version. Theme changed fine, and loaded the game I've been playing with no issues so far. I'm using it on the 3DS.
 

kineticUk

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 14, 2009
Messages
517
Trophies
0
Location
Inside
XP
751
Country
United Kingdom
I have not updated yet to test beta rts but good to see the soft reset is now working with it.
Thanks ywg and aw for the heads up.
(Waiting to see if r4ids.cn could get firmware updates for the pre "C" carts)
 

GamerzHell9137

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 1, 2011
Messages
4,021
Trophies
1
Age
26
XP
3,185
Country
Bosnia and Herzegovina
What's your rev?
Just try format your tf card first of all.
Remeber to backup your tf card before formatting.
I have tested it and everything works well.

Rev C and all other Wood firmwares work fine, no reason to format it.
And i formatted it with Panasonic SD Formatter the first time so the mSD is good prepared.
 

tranfeer

Well-Known Member
Member
Joined
May 23, 2010
Messages
854
Trophies
0
XP
338
Country
Australia
GamerzHell9137, I have done a test with the same card as you.
Just as you metioned above, it will freeze on Loading when you change the theme.
However, when lauching a game, it works well.
How long have you been on Loading screen?
As you know, RTS has been added into WOOD R4 for r4i gold since V1.55.
When RTS is enabled, the fat table of RTS sav must be written.
Therefor, you need to wait longer than before.
You can also disable RTS by setting the system choice.
In order to make good use of RTS , you need to format your tf card with the sector size bigger than 8KB. If you lauch a big game whose size is bigger than 256MB, you need to format it with the sector size bigger than 16KB.

Besides, the bug relating to freeze on change the theme will be fixed on the next version.
 

GamerzHell9137

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 1, 2011
Messages
4,021
Trophies
1
Age
26
XP
3,185
Country
Bosnia and Herzegovina
GamerzHell9137, I have done a test with the same card as you.
Just as you metioned above, it will freeze on Loading when you change the theme.
However, when lauching a game, it works well.
How long have you been on Loading screen?
As you know, RTS has been added into WOOD R4 for r4i gold since V1.55.
When RTS is enabled, the fat table of RTS sav must be written.
Therefor, you need to wait longer than before.
You can also disable RTS by setting the system choice.
In order to make good use of RTS , you need to format your tf card with the sector size bigger than 8KB. If you lauch a big game whose size is bigger than 256MB, you need to format it with the sector size bigger than 16KB.

Besides, the bug relating to freeze on change the theme will be fixed on the next version.

I format the card and now it works fine on games too.
I disabled the RTS cause i don't need it and yeah, it still freezes when changing themes.
 
General chit-chat
Help Users
    TheLiamChannel @ TheLiamChannel: lol