WMP sound out of sync

Asha Kai

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 13, 2004
Messages
267
Trophies
0
Age
44
Website
Visit site
XP
138
Country
Does any one else get a problem with sound becoming out of sync when watching films/TV shows in avi formats using window media player?
Im thinking its either a driver or wmp settings issue as it happens on both my pcs, it noticeably wost on my lower spec pc though. The sound can be resynced by just pausing and playing again or rewinding a little so it can not be the file thats at fault, both pcs use Realtech AC97 Audio drivers downloaded from the motherboard companies site on board sound controllers nothing flashy.

Thanks for any help..

You'd think if you typed "wmp sound out of sync" in google you'd find someone with the same problem, but this does not seem to be as common as i hoped.
 

Sc4rFac3d

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 30, 2005
Messages
1,629
Trophies
0
Age
33
Website
Visit site
XP
244
Country
Netherlands
If your drivers won't work, try other drivers. Had the same problem when playing games. the sound had a delay of like 2 seconds.
 

Asha Kai

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 13, 2004
Messages
267
Trophies
0
Age
44
Website
Visit site
XP
138
Country
so is there such a thing as a good universal sound driver?
when I google for other drivers there are hundreds, im not sure where to start.
 

Costello

Headmaster
Administrator
Joined
Oct 24, 2002
Messages
14,042
Trophies
2
XP
17,361
You could also use Media Player Classic and shift the audio manually... it's not as difficult as it sounds
smile.gif

I do it when my vids have desync a/v
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Needs the Mario pipe sound lol