Wireless Download Play not working?

Discussion in 'M3 Adapter' started by xDRONEx, Sep 30, 2006.

Sep 30, 2006
  1. xDRONEx
    OP

    Newcomer xDRONEx Member

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    I just playing Jump SuperStars (J) and Yoshi Touch and Go (U) - and both times I tried to play with my friend, his DS would act like it would work..... Both top and bottom screens turned white - the top screen displaying the Nintendo logo - and then it just froze on those screens. Nothing happened and he'd be forced to do turn off his DS. Mine DS would either stop as well or give me a message saying lost connection or the other person dropped out or isnt responding or whatever.

    I did manage to wirelessly play Sonic Rush with him - but he has a legit Sonic DS game, so it wasn't "download play", where I would have to send the game data to his DS for him to be able to play with me.

    Now, does anyone know what the problem might be?

    I believe trimmed the data on the Yoshi Touch and Go, might that be the problem?

    But for Jump Superstars, I put it on my micro sd card with the "safe" option, since the game wouldn't work with/on my M3 Lite otherwise.
     
  2. GameDragon

    Member GameDragon Mugiwara RAWR!

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,355
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Download play will not work at all with backup games. In order for you to use download play, the receiving DS must be flashed. Either that or purchase the actual games [​IMG]
     
  3. martin88

    Member martin88 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    990
    Country:
    Canada
    Some games do work when sending to unflashed ds. I've tested Tetris DS, Bomberman, Brain Age and they all worked.

    I'm using EZ4.
     
  4. Operator

    Newcomer Operator Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    i know i posted the same question in the other topic about this but

    what if the other ds without the m3 that is unflashed has a passme3 in it..
    will it work then?
     
  5. AshuraZro

    Member AshuraZro Belongs in a museum.

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    2,409
    Location:
    Stoney Creek, ON
    Country:
    Canada
    Ask yourself how exactly that would make a difference...

    And while on YET ANOTHING TOPIC about download play, I have the two ultimate solutions for you all. Flash all receiving DS systems or buy the game. End of story, thank you.
     
  6. dice

    Former Staff dice pansy-ass ex-staff member

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    9,542
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    wrong post... delete
     
  7. Operator

    Newcomer Operator Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    im going to assume the answer is no
    because it wont even check that the passme3 is in there
    but has anyone tried?

    because i noticed that after a game has loaded
    if i take out my passme3 the game will freeze
    that leads me to believe that its always looking in there... but thats not to say that it will be doing that for a downloaded game.
     
  8. GameDragon

    Member GameDragon Mugiwara RAWR!

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,355
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Having a Passme in a DS makes no difference, the receiving DS still needs to be flashed.
     
  9. corbs132

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    i think he means passcar 3, aka nopass. so it might ,seeing as it has rs codes. BUT it really doesnt matter, because its like saying having a retail cart would do it. i might be wrong though (hope i am)
     
  10. iza

    Member iza gbatemp, the new crack

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    700
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    so, even if the other person has an M3 and passcard, they couldnt do download play? (not like it would matter, since they probably have the rom anyways)
     
  11. stonefry

    Member stonefry GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    172
    Country:
    United States
    If you want to do download play, then the receiving ds has to boot to the menu to download. Thus bypassing the passcard. You dig? No can workie.
     

Share This Page