1. Frenetic

    Frenetic Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Sorry to bother you, but I’ve been trying to get my Kana to have Corrin’s hair color (Hex Value: 33 31 30). While still keeping Midori’s portrait and my room model the same (Hex Value: 7D 96 82). I have both FEFTwiddler and HxD as well as means to compress and decompress saves. Though I am not too familar with HxD. Is there any way to change a 3rd gen Kana’s portrait and my room model without changing the mother’s? I am grateful for any advice.
     
  2. Fates-Blade-900

    Fates-Blade-900 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 5, 2018
    Messages:
    244
    Country:
    United States
    Paragon won't open my GameData.bin.lz (with the characters' and classes' base stats) with this error message, what can I do? Error Header size of gamedata.png
     
    Last edited by Fates-Blade-900, Nov 13, 2020
  3. thane98

    OP thane98 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    579
    Country:
    United States
    This is an artifact of older tools not updating the header correctly.

    You can fix this by opening your decompressed GameData.bin in a hex editor and updating the first four bytes to the size of the file. For example, if my GameData.bin is 0x32FF7 bytes long, I overwrite the first four bytes with F7 2F 03 00. After that, you should be able to recompress and run.
     
    Fates-Blade-900 likes this.
  4. PixelHacker

    PixelHacker Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 4, 2020
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    If I add an S support and later decide I don't want it, how do I delete it from the archive in Paragon? I recall finding a shortcut for that, but I don't remember what it was.
     
  5. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,379
    Country:
    Sweden
    @thane98 do you want this thread renamed?
     
  6. thane98

    OP thane98 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    579
    Country:
    United States
    Sorry for the late reply. Yes, it would be a good idea to rename this thread. Would "[WIP] Paragon (Fire Emblem Fates)" work?
     
  7. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,379
    Country:
    Sweden
    Naah... I change it to "Mine!" ;P
     
    thane98 likes this.
  8. windypanda1

    windypanda1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 20, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Hello, this might not be the right thread, but is there a way to edit boss data in FE13? I am working on a rebalance patch for Awakening, and I can edit the player units just fine, but there's really nothing for bosses. If you don't know, is there anything I can try doing?

    Edit: I found out how to use the "person" module. Problem solved.
     
    Last edited by windypanda1, Dec 21, 2020
    kazuki_chan8 likes this.
  9. kazuki_chan8

    kazuki_chan8 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Messages:
    164
    Country:
    Malaysia
    Do you plan to make the game more difficult? I looking anything harder than lunatic+ patch. Let me know, if yours is like this.
     
  10. windypanda1

    windypanda1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 20, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    In short, YES.
    I am making an effort to balance the game by removing broken elements from the game. Some changes are:
    -Changed the bases/growth rates/stat caps to resemble Fire Emblem Fates aka no more massive stat inflation
    -Reduced Bullion sell price by 50%
    -Replaced Tactician's Veteran Skill with Hit+10
    -Heavily Nerfed Pair up. Class Bonuses are +2 to one stat for base classes, and +2 to two stats for promoted classes. (But Mov is +1 and Luck is +4)
    -Javelin/Hand Axe reduced to 20 uses
    -Nosferatu Price is set to 5000
    -etc etc

    These changes make the game generally harder, I'm balancing the game around Hard Difficulty and it feels kinda like Lunatic, which is what I was hoping for. Lunatic mode is probably incredibly difficult lmao.

    What I'm doing right now is tweaking the base stats of recruit units and some enemies that were thrown off balance by the fates system. I don't know if you would be interested in this sort of patch but let me know if you are interested.
     
  11. windypanda1

    windypanda1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 20, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Does anyone know if there is a way to edit the map objective in Awakening? I'm aiming to change a lot of the rout maps into defeat commander maps, but paragon editor doesn't support this and I don't really know where to start.
     
  12. wheatle

    wheatle Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 29, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I'm confused on how to get the changes in game, I edited the characters module for fe14 and exported it as a .json with the characters who I made changes to. Do I need to place the .json in a specific location or are there more steps?
     
  13. JamesBCrazy

    JamesBCrazy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 25, 2013
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I can't do basically anything in Awakening's GameData.bin.lz without causing either a crash on load or the file becoming unusable. Is this a known problem?

    These .logs are from a test mod where I did nothing except change the requirement for D weapon rank from 16 to 8. The game actually did load properly through LayeredFS, but the weapon rank change did not appear to take effect.

    The first .log is from the run where I actually made the edit. I then saved, closed, and re-opened Paragon. All the modules are now missing except for Characters, Person, Renown, and Portraits/FaceData, and there is an error message (the second .log) when I attempt to open any of them.
     

    Attached Files:

  14. wheatle

    wheatle Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 29, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    When I try to open the chapters dedicated editor nothing shows up, does this mean I'm missing files or is it another issue? The other dedicated editors open.
     
  15. thane98

    OP thane98 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    579
    Country:
    United States
    For map objectives, you need to edit the chapter script. Use Exalt for this.

    Use File -> Save to get your edited game files. You can load these using either Citra's mod support or Luma's game patching feature. The .json/export feature is for distributing your changes in a way that's compatible with other hacks. Ex. You can use the json files + Paragon's import feature to run multiple hacks that edit character data, supports, etc.

    This is a known issue. One of the earlier releases (alpha 12 I think?) won't cause this issue, but it's missing a couple of modules related to that file. Awakening's GameData is kind of a mess, so proper support for it will take some additional work.

    You can check the log for details, but you are likely missing files.
     
  16. Noirox

    Noirox Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2021
    Messages:
    1
    Country:
    Germany
    Hello! I tried to edit a few things in FE14 but the majority of the modules just give an error when I try to start them. Log is attached, I am using the newest windows download, already tried reinstalling.
     

    Attached Files:

  17. AugmentedAntics

    Newcomer

    Joined:
    Feb 11, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I'm also having trouble editing Awakening. I'm trying to edit weapon properties, but when I load the GameData file into Citra, the game goes back to the title screen after creating an avatar. And loading the save I'm able to make before this happens takes me to what seems to be a debug map.
     
  18. Whiyu

    Whiyu Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 9, 2019
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I'm having an issue with step 2. I'm using Python 3.7.9 and rust nightly, both fresh installs. The requirements were installed perfectly but I get this error:

    D:\Nintendo 3DS (Citra)\Fire Emblem Awakening\paragon-master>maturin build --release
    Found pyo3 bindings
    Found CPython 3.7 at C:\Users\Person\AppData\Local\Programs\Python\Python37\python.exe
    Compiling proc-macro2 v1.0.24
    Compiling syn v1.0.60
    Compiling winapi v0.3.9
    Compiling proc-macro-hack v0.5.19
    Compiling bitflags v1.2.1
    Compiling inventory v0.1.10
    Compiling libc v0.2.84
    Compiling encoding_rs v0.8.26
    Compiling pyo3 v0.11.1
    Compiling instant v0.1.9
    Compiling textwrap v0.11.0
    Compiling lock_api v0.4.2
    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: could not compile `encoding_rs`

    To learn more, run the command again with --verbose.
    warning: build failed, waiting for other jobs to finish...
    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)

    Building [=====> ] 13/57: lock_api, bitflags(build.rs), winapi(build.rs), proc-macro-hack(...
    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option

    Building
    error: aborting due to previous error


    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: linker `link.exe` not found
    |
    = note: The system cannot find the file specified. (os error 2)


    note: the msvc targets depend on the msvc linker but `link.exe` was not found


    note: please ensure that VS 2013, VS 2015, VS 2017 or VS 2019 was installed with the Visual C++ option


    error: aborting due to previous error


    error: build failed
    maturin failed
    Caused by: Failed to build a native library through cargo
    Caused by: Cargo build finished with "exit code: 101": `cargo rustc --message-format json --manifest-path Cargo.toml --lib --release --`

    The error says I need to have VS installed but on the github there are no dependencies required, so you say.
     
  19. Fella07

    Fella07 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2021
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I'm trying to make custom supports in fates, does anyone know how to add bgms, and if possible the files names for them? I can't seem to find either
     
  20. marigold

    marigold Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 5, 2018
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    So when I try to edit anything, everything shows up as "Element 0, Element1" and so on. Is there a way to fix this?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Paragon, Emblem, Fates)