Hacking Will this work? Hot swapping SD2Vita on PSTV and VITA--- Carry over savegames etc.

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,704
Trophies
1
XP
4,376
Country
Netherlands
Use your existing games, saves interexchangebly with your vita and PSTV using the same SD which already comes pre-installed with all the games off your vita to the PSTV.
Example one day you decide to play on TV, take it out, go on a journey and play on your vita.

I know you may have to use memcardswitcher atleast once? (not mutiple times right?) Perhaps keep the id.dat and replace each time you are switching?
 

Tom Bombadildo

Dick, With Balls
Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
14,575
Trophies
2
Age
29
Location
I forgot
Website
POCKET.LIKEITS
XP
19,210
Country
United States
As long as the Vita and PSTV have the same accounts, you can do that just fine. Wouldn't even have to use Memcardswitcher or anything, since once the Vita detects a memory card as inserted, it'll update the Live Area with games on memory cards.
 
  • Like
Reactions: Chrisssj2

Chrisssj2

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,704
Trophies
1
XP
4,376
Country
Netherlands
As long as the Vita and PSTV have the same accounts, you can do that just fine. Wouldn't even have to use Memcardswitcher or anything, since once the Vita detects a memory card as inserted, it'll update the Live Area with games on memory cards.
But you need to replace the app.db if you wish to keep the same layout. is this possible with PSTV?
 

Tom Bombadildo

Dick, With Balls
Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
14,575
Trophies
2
Age
29
Location
I forgot
Website
POCKET.LIKEITS
XP
19,210
Country
United States
You'll probably need to set it up at least once on both the PSTV and Vita and then it should be ok afterwards. I did at one time recommend someone using the same app.db for both the Vita and PSTV, but they claimed it didn't work for them, so I'm not sure if it actually would work fine.
 

StorMyu

"I'm way too old for this"
Member
Joined
Jan 2, 2010
Messages
943
Trophies
1
Age
97
XP
1,093
Country
France
Will this work on a vita with henkaku and a vita on 3.67 ? Because that would suggest I could use a modified savefile by just switching over to my vita on 3.67
 

Tom Bombadildo

Dick, With Balls
Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
14,575
Trophies
2
Age
29
Location
I forgot
Website
POCKET.LIKEITS
XP
19,210
Country
United States
Will this work on a vita with henkaku and a vita on 3.67 ? Because that would suggest I could use a modified savefile by just switching over to my vita on 3.67
As long as you actually own the game, you can use Vita Save Manager to decrypt and encrypt saves, including modified ones, and use it on a legit Vita, yes.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    It could get banned from PSN but you can change your ID I think?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    also gonna install twilight menu in my r4 flashcard
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    One thing that just occurred to me.... The sound on the 2600 sucked less back then the harsh sound we hear now is from infinitely better speakers we have now, back when the 2600 was new speakers produced a almost muffled sound, like CRTs made old graphics look slightly better.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I wonder if I could recommend that to some emulation devs that perhaps the sound could use some smoothing out to simulate those old TVs
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I think a few of the early systems could benefit from that, at least up to the 8 bit generation, by the 16 bit generation I think TVs had gotten a lot better in almost every way
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    i dont have an sd card adapter but I have an usb sd card adapter
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Old people games
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    its not the one that comes with the r4
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    doesnt work (my flashcard is from r4isdhc.com)
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    might install ysmenu first
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Try Wood firmware
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    For your R4
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    It's old but it's the best firmware out for DS stuff
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    it says it only works for the original R4, R4i Gold (r4ids.cn), R4iDSN (r4idsn.com) and Acekard R.P.G.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    nvm it does support mine
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    but why choose it over ysmenu @Psionic Roshambo?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    bc im stupid?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    yea ik im stupid
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    good night
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Just give it a try, but honestly if you have a 3DS you can play DS games without a card just off the internal SD card
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Slightly slower loading but a bit more convenient
  • BakerMan @ BakerMan:
    guys, my fuckin headphones have an out of place speaker
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Did you try wearing them?
    K3Nv2 @ K3Nv2: Did you try wearing them?