Hacking Will retail New Super Mario Bros work on hardmod?

ALX1982

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 4, 2009
Messages
28
Trophies
0
Website
Visit site
XP
41
Country
I have a Wii with the D2Pro chip. I haven't done any softmod what so ever (no homebrew channel etc.) since I don't wanna risk bricking my Wii.
If I buy the retail New Super Mario Bros, will it work on my Wii?

I have Wii firmware 4.1E now, I don't know if the game will require an update. I read somewhere that after playing retail NSMB something will happen to the Wii so that I can't play my back-up games. Is this true?
 

Davess

On the list :D (Thanks Haflore)
Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
692
Trophies
0
Location
__________________ Posts: 9326
Website
www.daviddavid.webs.com
XP
254
Country
Canada
ALX1982 said:
I have a Wii with the D2Pro chip. I haven't done any softmod what so ever (no homebrew channel etc.) since I don't wanna risk bricking my Wii.
If I buy the retail New Super Mario Bros, will it work on my Wii?

I have Wii firmware 4.1E now, I don't know if the game will require an update. I read somewhere that after playing retail NSMB something will happen to the Wii so that I can't play my back-up games. Is this true?
What you heard was people with a soft-mod getting a 4.2 update which takes all homebrew, cios, etc. away.

people with korean wii's converted to usa will get instant brick.

For us hard-mod users, were fine
smile.gif
 

SenorClean

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
522
Trophies
0
XP
90
Country
The original will work.

If you just run a copy, it will crash a few minutes in to play.

It wont do anything to your wii.
 

ALX1982

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 4, 2009
Messages
28
Trophies
0
Website
Visit site
XP
41
Country
SenorClean said:
The original will work.

If you just run a copy, it will crash a few minutes in to play.

It wont do anything to your wii.

I know I can be too cautious, but I can't risk anything to happen, hehe.
So I will still be able to play my old back-up titles?
 

kwikemart12

Member
Newcomer
Joined
Dec 12, 2009
Messages
5
Trophies
0
XP
16
Country
United States
I also want to know. I've decided to take the modchip out of my wii, put in RETAIL NEW SUPER MARIO BROS> WII then update, and test it. then put modchip back in and close it up again. But i would give up new super mario bros. anyday for my many other backups. AND I DO NOT HAVE A SOFTMOD (like homebrew) I HAVE A WASABI DX CHIP
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: @KenniesNewName no the S stands for Stealing your data