Will installing a cIOS to 200 break anything?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by arogance1, Jun 14, 2011.

Jun 14, 2011
  1. arogance1
    OP

    Member arogance1 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    457
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I updated the cIOS's on my Wii to the latest rev21 d2x v6, and I accidentily installed it to Base 200 instead of 249 (its there as well now).

    Will it affect anything?
    What is 200 used for?
     
  2. fatherjack

    Member fatherjack GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    308
    Location:
    Still Here
    Country:
    United Kingdom
    nothing normally - but now you have d2xv6 there!
    [​IMG]
     
  3. arogance1
    OP

    Member arogance1 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    457
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Cool, thanks.
    If it doesn't do anything, why does the d2x installer have it as an option?
     
  4. mike333

    Member mike333 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    Poland
    Because installer is flexible. User is still required to read and think.
     
  5. NutNut

    Member NutNut GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    138
    Location:
    France, Paris
    Country:
    France
    Sometimes some people need or want to put a cIOS in whatever slot so we let you the choice between 55 slot [​IMG]
    About 95% of people are using just slot 249 and 250 [​IMG]
     
  6. obcd

    Member obcd GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    1,594
    Country:
    Belgium
    New isn't always better. So some people like their cios in slot 249 and 250 to stay the way they are, and they install the new revisions in a different slot.
    Some usbloaders like usbloader_gx have the option to select from which slot the cios should be used. Some usbloaders only allow to switch between frequently used slots.

    It becomes risky if you install a Âios in a slot already in use by another ios. ios 70 is used for system menu 4.2, and ios 80 for system menu 4.3.
    If you mess with those, your system menu can fail to start properly.
     
  7. NutNut

    Member NutNut GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    138
    Location:
    France, Paris
    Country:
    France
    Impossible with this Installer, it allows only from slot 200 to slot 254 [​IMG]
     
  8. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    This is a good thing.

    If you install many cIOS revs to slots 200-220 (for example) then IF a new game comes out that doesn't work with your newest 249 slot cIOS you can try the older revs without any hassle within seconds.

    imho this is great for testers etc.
     

Share This Page