Wiiware game dont load

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by coolness, Apr 11, 2011.

Apr 11, 2011

Wiiware game dont load by coolness at 3:08 PM (871 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. coolness
    OP

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
    i have installed a wiiware game named ´´The legend of zelda paralelle worlds´´, but when i choose the game it only give me a black screen, when i want to reset it don`t reposing and the power button also don`t work.
    I have a Wii with v4.3E, I have Homebrew Channel, Bootmii and Preloader
    do i need something to get it working?
     
  2. robbywu

    Newcomer robbywu Advanced Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    86
    Location:
    Ohio
    Country:
    United States
    did you try holding the power button in for like 5 seconds?

    if that didnt work maybe unplug the wii for a few minutes and then retry it
     
  3. coolness
    OP

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
    i unpluged my wii everythime when it freezd
     
  4. kylster

    Member kylster mich weich töten

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    1,384
    Location:
    Fr33D0M R1N6
    Country:
    United States
    maybe bad file? have your tried grabbing the said.wad from another source?
     
  5. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,181
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Never heard of it.

    - Do you have the right IOS?
    - Is it actual WiiWare?
    - If not, are you sure it works?
    - Is it from a WAD?
     
  6. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Are you Running from an SD Card? If so you must trucha bug your system IOS

    Are you sure you installed with a trucha bugged IOS?

    Are you sure that your file isn't corrupted?

    Are you sure that you installed the wad correctly without errors?

    EDIT

    http://sites.google.com/site/zeldaparallelworlds/

    It's a Zelda 3 hack, so I think you're talking about a injected VC wad? It probably doesn't work because it was injected into an incomaptible VC wad.
     
  7. Taleweaver

    Member Taleweaver Storywriter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    5,127
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    *does a quick google*

    Hmm...'Zelda parallel worlds' is apparently some sort of hack. That makes it harder, but the main question I have is this: is this a PAL or a NTSC ROM?

    If it's a NTSC rom (or rather: 'a rom that is injected upon a NTSC wad'), then it won't just display (considering your flag, I'd say you have a PAL wii).
    Preloader is rather old (priiloader has taken over its role for over a year now), but it's possible the "region free everything" hack is already there. Have you tried enabling it and then running the wad?


    if not, you may want to try mighty channels. While it's meant for emulating your nand, you can use it for wiiware that is installed on your real nand as well. I want you to try that...and check out the different options for forcing the video to PAL region. [​IMG]




    Oh, and unplugging the wii won't be needed. Just press the power button for 5 seconds...It never fails. [​IMG]



    EDIT: off-topic, but...why do you have a Dutch signature? The far majority of the ppl here won't even be able to read what it says.
     
  8. coolness
    OP

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
    I have the latest preloader the beta version
    i while try the region free thing
    and i have trechbug already on my sd card
    and i never know it was a hack it looks real to me xd
    and the the dutch signature for the dutch people [​IMG] i while translate it later (y)
    EDIT:used regionfree hack and it still don`t work
    Are you Running from an SD Card? If so you must trucha bug your system IOS
    yes i have trucha bug on my system IOS
    Are you sure you installed with a trucha bugged IOS?
    yes i do
    Are you sure that your file isn't corrupted?
    thats the problem i don`t really know i downloaded it from a wiiware site with every wad on it
    Are you sure that you installed the wad correctly without errors?
    i don`t have got any error when installing
     
  9. robbywu

    Newcomer robbywu Advanced Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    86
    Location:
    Ohio
    Country:
    United States
    To play Zelda Parallel Worlds you will need:
    The patch included.
    A patching program such as LunarIPS (LIPS)
    A copy of Zelda A Link To The Past (U) with HEADER
    (Don't bother asking for the rom!)
    CRC32: 26791EB5 (only if you hard patch the rom)
    headered Patched Size: 1.5MB (1,573,376 bytes)
    No header Patched Size: 1.5MB (1,572,864 bytes)

    You can find a guide on how to use LIPS at Romhacking.net


    did u do all this?
    Im willing to bet that the wad file you have is garbage
     
  10. coolness
    OP

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
    i downloaded the wad file but i while patch it with LunarIPS and patch the legend of zelda game
    and than play it with an emulator thanks for the help all!!!
    EDIT:Playing it right now via Snes GX
     

Share This Page