Wiiware - fine from NAND, black screen/reset from Emunand

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by snoofly, Dec 9, 2016.

  1. snoofly
    OP

    snoofly GBAtemp Regular

    Member
    148
    37
    Aug 18, 2015
    United States
    Hi community people!

    Sorry for the long wall of text but I'm trying to be as clear as possible.

    OK, first up, I have tried researching this issue I'm having for hours and tried various combinations etc but to no avail so I'm reaching out for any clear assistance.

    Problem I have is running Wiiware channels through Wiiflow installed to my Wiiflow created emunand. This is in vWii mode on my Wiiu.
    They simply go immediately to a black screen after a few seconds then either dump me back to Wiiflow or the vWii system menu. I seems a common issue but nothing I've found works for me.
    The same WADs I install to the system NAND work fine (but of course space is at a premium so I'm trying to locate them elsewhere).

    The steps I have done and tested are as follows:

    Wiiflow - extract nand to both USB and SD (testing both alternatives just in case)
    Use showmiiwads to first region change to PAL and install to both the nand backups on the PC.
    Connect up USB and SD
    Wiiflow - reload cache, everything shows as expected.
    Then trying to run the game gives me the black screen.

    I have tried combinations of Video forcing, Cios 249-251, trying the USB partition and the SD partition. Everytime on a reload cache, everything looks fine depending on the partition used but when trying to run the game get the black screen and return to menu. If I set partition on Wiiflow to NAND, then these work OK as expected but I'm trying to run them off SD or USB emunand.

    I've even installed the sig patch for IOS80 thinking it may have been some signing problem.

    Included also a syscheck if thats any help.
    Credits on Wiiflow Mastermod 4.2.3-r1054 says D2X IOS251 [58] v10.0

    I'm sure it's something quite obvious I'm missing but I can't for life of me work it out. I'm not too good with the cIOS stuff so maybe its that but everything else works fine.

    Any help greatly appreciated!


    sysCheck v1.6.2 by Erik Spyder

    Region unknown
    The system menu v610 is running under IOS58 (rev 6432)
    Hollywood v0x21
    Console ID: x
    Boot2 v0
    Found 70 titles
    Found 33 IOS on this console
    No IOS Stub on this console

    IOS (revision) IOS Stub Trucha Bug ES Identify Flash Access NAND Access Boot2 Access USB 2.0
    IOS9 (rev 1290) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS12 (rev 782) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS13 (rev 1288) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS14 (rev 1288) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS15 (rev 1288) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS17 (rev 1288) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS21 (rev 1295) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS22 (rev 1550) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS28 (rev 2063) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS31 (rev 3864) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS33 (rev 3864) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS34 (rev 3864) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS35 (rev 3864) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS36 (rev 3864) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS37 (rev 5919) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS38 (rev 4380) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS41 (rev 3863) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS43 (rev 3863) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS45 (rev 3863) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS46 (rev 3863) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS48 (rev 4380) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS53 (rev 5919) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS55 (rev 5919) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS56 (rev 5918) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS57 (rev 6175) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS58 (rev 6432) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS59 (rev 9249) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS62 (rev 6942) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS80 (rev 7200) No Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS236 (rev 65535) No Enabled Enabled Disabled Enabled Disabled Disabled
    IOS249 (rev 21010) No Disabled Disabled Disabled Enabled Disabled Enabled
    IOS250 (rev 21010) No Disabled Disabled Disabled Enabled Disabled Enabled
    IOS251 (rev 21010) No Disabled Disabled Disabled Enabled Disabled Enabled
     
    Last edited by snoofly, Dec 9, 2016
  2. snoofly
    OP

    snoofly GBAtemp Regular

    Member
    148
    37
    Aug 18, 2015
    United States
    BTW - I've come with a temporary workaround for now.
    Change region to PAL for all wads (otherwise they give a cannot be used err msg), copy wads to an SD, setup a YAWMM forwarder channel, and install the wads to sysnand with YAWMM as and when wanted.
    Not the best but it works. Save files remain on sysnand I think on deleting the channel so that's OK.
    Would still value any thoughts on the black screen issue though.
     
  3. tomazzzi

    tomazzzi GBAtemp Regular

    Member
    259
    37
    Jul 13, 2007
    Sorry misunderstanding post...
     
    Last edited by tomazzzi, Dec 9, 2016
  4. swabbo

    swabbo Wot u doin readin dis m8?

    Member
    617
    242
    Mar 9, 2011
    East Yorkshire/ A Bin
    ^^^
     
  5. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Psycho!

    Member
    3,885
    1,888
    May 6, 2006
    United States
    I don't think hes talking about redNAND.
     
  6. snoofly
    OP

    snoofly GBAtemp Regular

    Member
    148
    37
    Aug 18, 2015
    United States
    I tried to be clear but seems like I confused with detail.

    Basically, black screen when loading Wiiware/wad titles under VWII Wiiflow emulated NAND, whatever cIOS/video etc options I setup. Everything loads fine off the system menu when installed direct to vWii sysnand.

    Nothing to do with WiiU stuff/rednand etc. I'm good with all that.