Wiiware and VC channels on emunand restart to wii menu

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Dabears08, Oct 13, 2012.

  1. Dabears08
    OP

    Newcomer Dabears08 Newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    High guys im having a problem. Ive been able to play wii and gc backups perfectly with usb loader gx 3.0 Rev 1180. My Cios is 249 d2x-v9-beta installed as well. I followed the guides to install my vc and wiiware games on my wiis nand to be installed into emunand for my 2tb western digital hardrive. Ive tried all the features and settings and nothings working, Any advice? ive also installed the wad for usb loader gx 3.0 so i cant upgrade the rev.
     
  2. CheatFreak47

    Member CheatFreak47 Complex Donut

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,188
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    What games are you trying to play?
    Did you dump your NAND to the same place you are trying to play them from?
    Try installing the wads to the system and then dumping the whole NAND to the EmuNAND.
     
  3. doorknob60

    Newcomer doorknob60 Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I'm having the same problem. I have d2x-v9-beta installed in cIOS 248 (with it set to 248 in the options of USB Loader GX), and I have the latest USB Loader GX version r1203. Any Virtual Console or other channel I try to run that's in the EmuNAND, it just resets the Wii. I already did a full dump of my NAND into emunand, and the paths are properly set up in the options. Any suggestions?

    EDIT: OK, I might be on the right track. Would it screw things up to dump your NAND, go into System Menu, delete the old NAND, copy more things from the Wii's official SD into NAND, and then dump the NAND again? Because that's what I did. It seems that any of the apps I got from the original dump don't work, but the ones from the second dump seem to work...Is there any way to fix that without deleting everything and re-downloading from the Wii shop (or any other WAD source)? I already deleted the first batch from the NAND, because there's not enough space in there for all my games.

    EDIT2: No never mind, as soon as I delete the copies of them in my normal NAND, the emunand ones stop working. Any tips?
     
  4. Dabears08
    OP

    Newcomer Dabears08 Newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Thank you for the reply. sorry ive been out for a while ive had kineseology to do :( I have dumped my nand to where my wiiware and vc games are. Would a folder path have anything to do with it?
     
  5. doorknob60

    Newcomer doorknob60 Member

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I fixed it! It's dumb GPT! It's also what was causing my DIOS MIOS not to work! After comverting the partition table of my HD from GPT to MBR, my Emunand (and DIOS MIOS) now work fine! Here's the guide I followed. It's a Linux guide, I'm sure you could find a Windows one out there somewhere, or just use an Ubuntu Live CD or something: http://www.ehow.com/how_12119053_convert-gpt-mbr-linux.html Dabears08: Good luck with your problem, and I hope my solution might help you fix yours :)
     
    sieroi likes this.

Share This Page