Wiinja firmware on WiiD?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by tomm2cool, Nov 1, 2007.

Nov 1, 2007

Wiinja firmware on WiiD? by tomm2cool at 9:25 PM (1,631 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. tomm2cool
    OP

    Newcomer tomm2cool Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    Puerto Rico
    I know I can't do too much talking, since I don't know all the details, but how hard is it for the WiiD to take Wiinja's new firmware and make it their own?

    I already ordered my Cyclowiz, but I feel bad for a few friends of mine that have WiiD's and ain't givin' up the cash for a new chip.

    And if the WiiD company themselves won't make the update, how easy is it for some "Robin Hood of the Underground" to make the update? [​IMG]
     
  2. tomm2cool
    OP

    Newcomer tomm2cool Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    Puerto Rico
    Tough crowd. Must be a Wiikey room. [​IMG]
     
  3. Hooya

    Member Hooya GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    1,878
    Location:
    Central Illinois
    Country:
    United States
    Very hard. Proprietary code locked into a chip that would cost literally thousands of dollars to read the data off of, then the whole issue of reverse engineering the update to see what's different.... yeah, it is difficult.
     
  4. tomm2cool
    OP

    Newcomer tomm2cool Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    Puerto Rico
    Thanks for the reply. So I guess if it ain't comin' from the WiiD. It ain't comin'. Ill be an official Cyclowiz user in 2 weeks. [​IMG] But I have read on alot of sites, the WiiD uses the actual Wiinja firmware for their chip. [​IMG]
     
  5. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    you could try the wiinja deluxe upgrade 4? the wiid looks very similair to the wiinja deluxe... also with their firmware updates, it adds exactly the same features as the wiinja deluxe did...
     
  6. tomm2cool
    OP

    Newcomer tomm2cool Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    Puerto Rico
    I know a few people tried it already, but is there a specific way it should be burned? I don't believe it will work by just using any burn software so would I use GCOS or another method? [​IMG]
     
  7. Kanzensan

    Newcomer Kanzensan Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Eh, its just a ISO man. As long as you burn it as a DVD and not a CD, it will work.

    I am about to try it in a few mins when i update my Wii to 3.0j
     
  8. tomm2cool
    OP

    Newcomer tomm2cool Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    Puerto Rico
    I know it's just an ISO, but even people on the Wiinja forum have had trouble getting their Wii's to read their update DVD's.
     
  9. Kanzensan

    Newcomer Kanzensan Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Interesting, but I would say it is because they wrote it as a CD, and not a DVD cause when you open the ISO, at least in Nero anyway, it says its a CD ISO.

    Which co-incidently everyone is what the Wiid ISO does also. However thats not really a large co-incidence.

    My Wii is taking ages to update its firmware but will try wiinja once its done. I have written the ISO already.

    Do I need to be on 3.1J for this to work? I think the one I am downloading on the Wii is 3.0j now.
     
  10. Kanzensan

    Newcomer Kanzensan Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    I had a look on the forums and I believe the update for Wiinja is the same as Wiid. It will just say not recognise disc. I am quite sure tohugh that it is reading something before it says that, so I think it did it.

    Now I just need to burn a copy of Mario unpatched. And another copy of regionfree and brickblocker I tihnk.
     
  11. Kanzensan

    Newcomer Kanzensan Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Well I tohught it had updated, but I wasnt sure.

    I can get the 101 error booting the game now at least. Before it was only a black screen.

    The drive when reading the update disc for Wiinja just made some weiord noises and after a while I got a error screen. Not sure if it was a Wii nintendo one or Wiinja as it was in japanese.
     
  12. Hooya

    Member Hooya GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    1,878
    Location:
    Central Illinois
    Country:
    United States
    Keep in mind the WiiD is probably Wiinja v2, not deluxe. So the update probably won't work.
     
  13. tomm2cool
    OP

    Newcomer tomm2cool Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    Puerto Rico
    And that might be the nail in the coffin for the WiiD. I'm heading to Canada in 2 weeks, so my Cyclowiz is there waiting for me. [​IMG]
     

Share This Page