wiimotes disconnect homebre channel

Discussion in 'Wii - Hacking' started by steste, Jun 7, 2008.

  1. steste
    OP

    steste Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 7, 2008
    N Ireland
    hi,

    Just got the homebrew channel up and running.

    However when I launch anything from it such as minesweeeper or an emulator my wiimotes lose connectivity and will not connect again. I have to reboot the wii for anything to happen.

    Anyone else experience this or know what is going on?

    Thanks in advance.

    EDIT: Grr at typo in title!
     
  2. GrandMasterJimmy

    GrandMasterJimmy Advanced Member

    Newcomer
    1
    Jun 5, 2008
    United States
    Not all homebrew supports wii remotes. You have to use a gamecube controller.
     
  3. steste
    OP

    steste Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 7, 2008
    N Ireland
    ah thanks for that.

    Is there any that runs with just the wii remote? I though the Snes9x emulator had wiimote support but it was one of the ones that didnt work for me [​IMG]
     
  4. Prime

    Prime GBAtemp Psycho!

    Member
    1
    Nov 7, 2007
    Under your bed
    it does have wiimote support.
     
  5. steste
    OP

    steste Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 7, 2008
    N Ireland
    any ideas why it disconnects the wiimotes on me then?
     
  6. GrandMasterJimmy

    GrandMasterJimmy Advanced Member

    Newcomer
    1
    Jun 5, 2008
    United States
    You need to hold 1 & 2 at the prompt. You may have an older version too. Make sure to get the newest version.

    I beleive this is what works with wii remotes, but only the newest version, like some came out just a few days ago.

    Genesis plus.
    Snes9x.
    Tetris.
    Snake.
    Duck Hunt.
    SMS plus.
    FCEU.
    Jewel quest(I think).
    Quake.

    I think thats all, but I might be wrong.

    Check wii-brew.org, they have a lot of homebrew.
     
  7. Defiance

    Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Member
    3
    Oct 7, 2007
    United States
    Terminus
    Try taking out the batteries and putting them back in. I find that that works for me.
     
Loading...