Wiimote disconnecting in homebrew apps

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Godamit, Feb 4, 2012.

Feb 4, 2012
  1. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    Bought myself a new wiimote today after my brother's puppy chewed out my old one and I just now tested it and noticed it automatically turns off in homebrew apps. After searching a while I've found a few mentions, though nothing useful. Does anybody know of any possible way to remedy this?

    Help would be greatly appreciated.
     
  2. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I've heard the wiiimotes with wii motion + altogether will not work with usb loading.
     
  3. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    There is currently no solution to this. The newest model of motion+ remotes don't work with homebrew.
     
  4. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    Hmm, I was afraid of that. Has there been any word about some sort of fix in progress? Are the hackers who deal with these issues aware and planning a fix?
     
  5. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    My Black wiimote with built in motion plus works fine, so it must be only the newest M+controllers. I'd say once it becomes a wide spread problem then it will be addressed by someone, though it is becomming a more common problem, i seen afew threads about this now on gba
     
  6. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    I wouldn't count on it for all homebrew, maybe a couple. I highly doubt that we will ever see an update to the hackmii installer that gets around this issue.
     
  7. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    Hmm, just out of curiousity, would it be feasible to switch the circuit boards between my new and old wii motes? The old one should still be intact, it's just the casing that is messed up.
     
  8. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    Too much hassle, not really worth it, better if you just buy an old GC controller, or just any wiimote without WiiMotion+, and there is a list somewhere in the questions area that tells you wich models are compatible with HB and wich aren't, unfortunately there is no way to tel wich one you are getting without opening the battery cover...!!
     
  9. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    So does that mean it would most likely be possible though? Because if it is, then it's just easier for me to open the wiimote and do a switch. If it's a possible solution then it'd be the quickest one for me. I don't really have much to lose, worst case I just have to put the boards back in their respective wiimotes and then start looking for older controllers.
     
  10. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Take a look at my previous post.
     
  11. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    Someone might mistake your post for meaning only the separated motion+ controllers work thinking all combined models don't work, my post was only making it more obvious, anyways my post was aimed more at the post before yours than yours.
     
  12. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden

    He said the "motion+ remotes", the m+ accessory isnt a remote. I dont see how you could misunderstand that.


    @[member='Godamit']: If the old remote is also a motion+, then the boards will fit just fine (99% sure). If its just a regular its possible you will have to adjust the bottom of the new remote shell.
    But Im sure you can replace the boards with minor modifications.
    But is the old one really that broken you cant use it just to browse homebrew apps? Once in a game the new one will work just fine.
     
  13. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    Yeah, I've been using the old one to browse apps and so on, as the puppy mostly damaged the back and lower parts of the front I can still make selections (What I still don't understand is that he managed to take off the jacket with 2 very minor tears (like 1 or 2mm in length), at which point I assume he just continued with the wiimote). I'll have to switch wii motes for as long as my new one is incompatible. Only a minor inconvenience.
     
  14. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I did post a workaround for loading games from USB, but it's not a solution to the real problem:
    http://www.hacksden.com/showthread.php/3938-Possible-fix-for-USB-loaders-and-the-new-Motion-controllers
     
  15. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    Yeah, I caught your topic about that back when I was searching for fixes. It's a temporary solution I'm considering. Though I don't play a fixed small number of games, so I'd be adding lots of channels.
    Though this has been fixed for Dolphin. Any chance a similar fix can be applied to the Wii? I'd be happy knowing that someone is currently working on a fix for the actual Wii. Knowing that much would satisfy me for now.
     
  16. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    I wouldn't bet on a fix for wii.
    Not only would it have to be developed.
    Every single wii program would need to be adapted or at least recompiled to use it.
    Same as it was with the wbfs delete bug years ago.
    And that one still lingers around.
     
  17. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    Well, for now I've decided to just create shortcuts to my games using WiiGSC. Would be nice if channels were a tad smaller, though 7 blocks isn't that bad either. This may be slightly more convenient anyway, I've ordered my game channels alphabetically, just like my loaders do and I guess I can take solace in the fact I don't have to put up with the load times of going through homebrew first, however short they were. Still hoping for a proper fix though, but this solution will be good enough for now.
     
  18. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    The large size is a result of the banner from the disc. I suggest you create wads for all your games (you can do all of them at once) then install the ones for the games you are playing.
     
  19. Godamit
    OP

    Member Godamit GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    Australia
    Yeah, I figured I'd choose my main games. But then after looking at the channels given with the wii, I deleted what I could as I never used any, including those which can't be deleted (As in, I left them on there, didn't want to force a delete in fear of a brick, I just meant I never touched them). This left me with enough space for all my games as individual channels as well as extra wii system memory (wii and internet channel took over 1,000 blocks o.O).
     

Share This Page