Wiimednafen TG-16 CD hiccups/lags..... anyone else experience this?

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by seam, Jul 26, 2012.

  1. seam
    OP

    Member seam GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    482
    Location:
    austin texas
    Country:
    United States
    ive looked all over the net for info about this problem. seems everyone who has used tg16-cd on wiimednafen say it works perfectly. for me the games hiccup every 7-8 seconds almost like the game cd skipped... all my games do this so i dont think its my game images.. my hard drive is formatted to fat32 32k clusters... does anyone else have this issue??? its driving me crazy... : /

    thanks for any help/info
     
  2. Ergo

    Member Ergo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    614
    Country:
    United States
    I get the same thing BUT it is very, very infrequent and it only happens during track changes or sudden CD access to grab a voice sample--it's nowhere near the level you're seeing and isn't even really annoying.
     
  3. seam
    OP

    Member seam GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    482
    Location:
    austin texas
    Country:
    United States
    ok well i tried running the games from my SD card and the issue is gone....
    im using a verbatim titan xs 500gb external hard drive. its formatted to fat32 with 32k clusters.. and its a 5400 speed drive... i dont really see how it could be too slow to run these games right... my wii games run just fine.. so do all my other roms etc.. anyone have any ideas???
     
  4. seam
    OP

    Member seam GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    482
    Location:
    austin texas
    Country:
    United States
    hey, can you please let me know what kind of hard drive you use. what size/RPM/fat32 or ntfs/cluster size.... i'd like to get to the bottom of this...
     
  5. crono141

    Member crono141 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    247
    Country:
    United States
    I also get this, but not as frequently. Also running off HDD. Haven't tried off SD yet.
     
  6. seam
    OP

    Member seam GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    482
    Location:
    austin texas
    Country:
    United States

    hard drive: what size/RPM/fat32 or ntfs/cluster size....
     
  7. Ergo

    Member Ergo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    614
    Country:
    United States
    WD Passport Essential SE:

    *1TB
    *32kb cluster
    *FAT32
    *5400RPM
     
  8. Jacobeian

    Member Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,879
    Country:
    Cuba
    Make sure the HDD runs in USB2 mode, i.e that IOS58 is installed and loaded when the emulator starts
    The fact your wii games or simple roms run fine is irrelevant since in the first case it's a different program, not an emulator and in the latter, the HDD is not accessed during emulation only when loading the ROM
     
  9. seam
    OP

    Member seam GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    482
    Location:
    austin texas
    Country:
    United States
    yea, i already thought of that.. and checked it out the other day.
     

Share This Page