wiikey won't update

Discussion in 'Wii - Hacking' started by nilsk123, Nov 1, 2007.

Nov 1, 2007

wiikey won't update by nilsk123 at 6:05 PM (2,479 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    I tried to update my wiikey first to 1.9G, it failed. When testing: goes to 100 percent then sais error
    Then, reboot, and it doesnt just test but actualy flashes, goes to hundred percent than the same error. Tried smg, doesn't work.

    I'm hundred percent sure all my connections are rocksolid.

    what can I do
     


  2. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    what error n clone or real
     
  3. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    its not a clone, genuine one.

    the error in the update? "Flasing failed. Please check connections and try again". I just rechecked all connections with a multimeter, theyre all good.
     
  4. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    you have a clone, the fuses are not set to the correct values so it wont let you update.

    its possible to reprogram your wiikey with the correct fuse values, but it will require you to solder the chiip programmer.
     
  5. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    dude, it's real. trust me.
     
  6. ghosthk

    Newcomer ghosthk Member

    Joined:
    Feb 11, 2007
    Messages:
    10
    Country:
    Hong Kong
    Really? I tried that chiip programmer is not working, it said that ATMEGA8L can be locked after flashing, or chiip programmer may be incompatible with some parallel port?
     
  7. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    is it possible that a wire has come loose. It seems unlikely since every game that used to play still plays like a charm
     
  8. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    Apparently if a wire is loose the wiikey won't work at all. So you probably have a clone ;p how do you know it's genuine
     
  9. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    I know it's genuine because of the hologram. Isn't there a wire that only handles firmware updates
     
  10. din75

    Newcomer din75 Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United Kingdom
    how can i get the 1.9g firmware iso file to burn the full size. when i burn it only comes up as abt 41mb & doesnt get read by the wii.
    I have tried imgburn & cdclone to burn the iso bu7t not good.
    I have read that its not burning the pad files. how can i get it to do that so that it burns the whole image?
     
  11. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    be aware that some clones also have holograms :/

    and last poster, like i said in the other thead, padding was needed @ original gamecubes, not wiis
     
  12. student69

    Newcomer student69 Member

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    Mine came up as 41mb and didn't burn any padding, I used Imgburn.

    Make sure you are burning to a DVD not a CD, also make sure to verify the burn.
     
  13. jjj

    Newcomer jjj Newbie

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    Singapore
    yeah i burnt with nero and it didn't work. downloaded imgburn and it worked great.

    SMG here i come
     
  14. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    I'm sorry but whats this thread about again, my updating problem or your burning problems. it's completely irrelevant
     
  15. oxbsb

    Newcomer oxbsb Member

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    Brazil
    i got the same problem.. connection error.. my wiikey is a clone! but it dont have wires.. just soldered it! what can I do?
     
  16. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    have you allready checked your connections oxbsb, quicksolder gets off pretty easy
     
  17. maddk

    Newcomer maddk Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Messages:
    71
    Country:
    Brazil
    same here... connection error tried 8 dvds all at 1-2x some padded and not padded tried 1.9b than 1.9g... my wiikey is original, and even if it wasn't ppl already confirmed it worked. I just don't know what to do know =///
    ps: my wii firmware is 2.2u is there any chance it affects my update??? and how are the wiikey configs supposed to be?? maybe theres something wrong with it.
     
  18. Hogmeister

    Member Hogmeister GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    144
    Country:
    United States
    no, it'll still update your wiikey if you're using 2.2u, i did myself.

    chances are your guys connections are actually BAD. open your wiis up and inspect your solders, unless of course you didn't do them, then i'd suggest taking it to the person who did it [​IMG]
     
  19. maddk

    Newcomer maddk Advanced Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Messages:
    71
    Country:
    Brazil
    Now I actually did the update till 100% not the test this time, but in the end it had no homer voice and said it had an error? should I try the smg update or not?
     
  20. nilsk123
    OP

    Newcomer nilsk123 Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    updating through smg before or after the wiikey doesn't matter, it won't hurt your wii ( as long as you allready have the latest firmware installed).

    I actualy just fixed my problem. I just put in a new wiikey, and it worked first try. Same disc n everything, so no bad burn or something like that.

    Well, I'm off to continue playing SMG ( whitch is a GREAT game with GREAT graphics, my god! ).
     

Share This Page