wii wont let me goto setting after nand restore (and updating to 4.2u

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Davess, Oct 12, 2009.

  1. Davess
    OP

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    Hi thanks to those who helped me fix my bricked wii

    Ok i did this:

    bricked wii (while at 3.2)

    restored wii to 4.1u

    updated to new firmware (4.2u) with safe updater

    now it wont let me goto settings

    and i just got a new internet router (and call of duty 5 wii [​IMG] -> :| -> [​IMG]

    so how can i fix this?

    but i tryed to change ios249 with preloader 3.0 (when i compiled it it was not the installer, only the preloader,then i get code dump error.)

    and to be honest i have no clue what ios my is now (bolded because i did now it before updating.)

    help,

    davess
     
  2. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    you have preloader installed?
     
  3. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States
    Only time I ever had an issue going into settings was when I encountered a system that was region hacked then updated. Are you sure your Wii was a USA/NTSC console?
     
  4. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    bet you got a messed up sys menu bro [​IMG] if you flash the original system menu back to the nand (4.1 in this case) it addresses that problem (the same thing happens when flashing themes from lower FW's and installing your original 000000XX.app file usually fixes that) the sys menu wad would likely also work fine...but if you like see if anyone with these exact same issues posts maybe they can provide a more technical answer but i would have tried to install my original system menu [​IMG]
     
  5. Davess
    OP

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    had .29 but my nand restore did not

    *bump you have replied to almost ever topic here
     
  6. Davess
    OP

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    yes it is

    region: USA
    video made: NTSC
    messed up: YES
    lu64 +: NO
     
  7. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    who?
     
  8. Davess
    OP

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    how more technical can i get?

    but i did use a csm with a 4.2u .app file (does that help)
     
  9. Davess
    OP

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    you, and i remember because of that weird slug (snail thing)
     
  10. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    ahahha, slug thing? are you serious?
    how old are you man?
    open your eyes!

    anyways, did you reinstall the system menu wad?
     
  11. Davess
    OP

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    ok after a second look it looks like a snow(ing?) tree mold thing

    and no i did not (can i get the wad with the nus downloader?)
     
  12. Lothlorian

    Member Lothlorian GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    207
    Location:
    Berdoo
    Country:
    United States
    I can Smell xzxero's Avatar from here. Skunky and sticky.

    In Pre-loader settings you said it is set to IOS249? If your on System Menu 4.2 I believe this needs to be set to 70. Make sure you have a Patched IOS70 installed with ES_DIverify or you will get system files corrupted. And there is no real release for pre-loader .30 even if you did compile it will not install. Use the Jodi-Patched Preloader .29
     
  13. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    yes use NUSD make sure you get your region.

    and it the tip of a beautiful plant by the way, producing its oh so frosted nuggets.
     
  14. Davess
    OP

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    ?how?

    i cant remember!

    and now that pic makes sence

    edit: hows my new avatar?

    help?

    ok do i have to uninstall the old system menu?
     
  15. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    every time i see a thread with "i cant get to my wii settings" the answer is ALWAYS because you are booting the system menu with ios 249. i have not yet seen one of these where that wasn't the fix. it doesn't matter what system menu version, don't boot it with ios249 if you want to be able to get into the settings.
     

Share This Page