Wii won't boot after running Duplicate Channel Remover

Discussion in 'Wii - Hacking' started by NDSPhr34k, Oct 10, 2009.

  1. NDSPhr34k
    OP

    Newcomer NDSPhr34k Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    I had a Wii on SysMenu 2.2.

    I installed cIOS Rev 14, then did IOS Downgrade, cIOS Downgrade (3.2U FW), then Waninkoko's 4.0 FW Update, then his 4.1 FW Update, then IOS 60 Patch, then WiiSCU, then StartPatch 4.1, and then cIOS USB 2.0.

    Everything was working fine. I then ran Waninkoko's Duplicate Channel Remover for cleanup purposes only. It said to push reset to start and I did. It then said the Wii would reboot in 1 seconds and it froze.

    When I hard powered down the Wii and turned it back on nothing shows up on the screen.

    What can I do?
     
  2. NDSPhr34k
    OP

    Newcomer NDSPhr34k Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    BootMii wasn't installed btw. I know. I was just about to install it actually.
     
  3. dai-a

    Member dai-a GBAtemp Fan

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    351
    Location:
    Springville Utah
    Country:
    United States
    If you don't have preloader then there is nothing you can do.


    If you used WiiSCU then you probably installed a stub IOS60 ;_; (Which doesn't work as a system menu.)

    EDIT: If you knew about bootmii, Why didn't you install it?
     
  4. NDSPhr34k
    OP

    Newcomer NDSPhr34k Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    I don't have preloader on there.

    I did use WiiSCU but only to update the Shop Channel.

    I didn't put BootMii on there because it was my SD card and I was going to put BootMii once I obtained another sd card just for this specific Wii.

    I know. I apparently bricked the Wii entirely. How could Dupe Chan Remover do this? Or was it WiiSCU doing something behind the scenes even though I specifically told it to ONLY update Shop Chan?
     
  5. HellFireXS

    Newcomer HellFireXS Advanced Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    96
    Location:
    British Columbia
    Country:
    Canada
    just curious, why wasnt bootmii installed when the homebrew channel was? It is the same installer.
     
  6. Gino_Drago

    Newcomer Gino_Drago Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Hi, it looks like IOS60 Installer is downloading from NINTENDO the STUB IOS, this is causing all the problems....look mine in the other Topic
     
  7. D34DL1N3R

    Member D34DL1N3R Nephilim

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    1,614
    Country:
    United States
    And why did you run the dupe remover anyway? Did you have more than one of the same channel?
     
  8. NDSPhr34k
    OP

    Newcomer NDSPhr34k Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    I didn't install bootmii because it was my sd card from my wii and I didn't want the bootmii install to overwrite my backup on the card.

    I did see 2 entries for a couple different channels when I was using AnyTitle Deleter MOD to see which IOSes were installed. So then I ran the Dupe Chan Remover and it froze on the countdown to rebooting the Wii.

    It all worked nicely until that program froze.

    Am I screwed?
     
  9. HellFireXS

    Newcomer HellFireXS Advanced Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    96
    Location:
    British Columbia
    Country:
    Canada
    Bootmii doesnt overwright or delete anything on the SD card, all it does is add a small folder to it.
     
  10. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Yeah seems as you are screwed but dunno why the duplicate channel remover should brick a Wii since it only deletes duplicate weather, news channels as far as i know. A way to fix it would be (if a Mod chip is installed) to use freesavemii or just buy savemii and use a game with a newer update but if you are on 4.1 this will not work or i think there are some self made discs floating around that can run wad manager from a dvd.

    You should be really installed bootmii and make a backup before that happend
     
  11. NDSPhr34k
    OP

    Newcomer NDSPhr34k Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    I thought you didn't need a hard mod to use savemii? Just a gc controller?

    I was considering this but there are no games w/ 4.2 update on it yet that I know of.

    These "self-made discs" that can run wad manager.... would this be possible? With a 4.2 sysmenu wad on it? But I would need a hard mod for that to work correct?
     
  12. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    The IOS60 patcher bricked it. The tool no longer works, since it downloads the "latest" IOS60, v6400 which is now a stub. I've seen quite a few of these bricks around here post-4.2...

    WiiSCU would have done the same thing as the IOS60 patcher - brick.

    You should have installed bootmii even if you didn't plan on keeping the card with the wii. You could have always moved its files to another card.
     
  13. NDSPhr34k
    OP

    Newcomer NDSPhr34k Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    Ah crap. So that's the true culprit huh? Damn...

    So is there anything I can do? There's other threads on here with all types of suggestions and mine is getting hardly any attention.

    From what I keep reading, if I can somehow get to a recovery menu I can possibly do a repair? I had StartPatch 4.1 installed with all hacks minus the RegionFree ones. Would that allow me to get to a recovery menu using a GC Pad?

    I used the latest NUSD to download SysMenu 4.2 into a wad "RVL-WiiSystemmenu-v481.wad" is it possible to do that custom ISO that runs Wad Manager on it and put the 4.2 wad on a blank sd card in hopes of installing a new system menu? The Wii was soft-modded however so I would need to hard-mod it to boot a burnt disc yes?

    Any options / suggestions would be appreciated guys. Thanks.

    And for the millionth time I know I screwed up with not installing bootmii :-(
     
  14. NDSPhr34k
    OP

    Newcomer NDSPhr34k Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    Btw, now that I think of it, how did the IOS60 Patcher brick it when I ran the patcher, and then the Wii still worked? I was able to get out of HBC and back to the Wii SysMenu, and check to see that I was, in fact, running 4.1U properly.
     
  15. Yyhhggtt

    Member Yyhhggtt GBAtemp Fan

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    370
    Location:
    In my Wii at Saskatchewan.
    Country:
    Canada
    Yes, if you downloaded the LATEST IOS60 from Nintendo, you are bricked with a IOS60 Stub.
     
  16. justsayin

    Newcomer justsayin Newbie

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    If you have all the starpatches enabled (except the region free ones) there should be one for the game cube controller

    "For autoboot game, install Recovery menu press Y NGC-PAD 1rt port and Remove diag disc check"

    I hope that helps I just installed it 10 minutes ago.
     

Share This Page