Wii with new D2CKEY/Wii Clip will not load original games

Discussion in 'Wii - Hacking' started by oxidus, Apr 11, 2008.

  1. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Hey guys I have a d2c will with a d2ckey wii clip combo purchased from ozmodchips after installing i tried smb galaxy original game loaded just fine played around with it for a bit with some burnt games then came back to an original and now its a no go will not boot any original games tried 5 different original from wii sports to ssbb still nothing seems like all this happened after playing mario kart
     
  2. OzModChips

    Member OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    570
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    Backups still work fine?
     
  3. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    yep no prob at all with backups oz
     
  4. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    damn fast reply oz was about to message you through your store front about to crash got work in the early am but ill set tight for a couple btw oz great shipping time and service through your store just wish I could figure wtf going on here it makes no sense ive pulled the clip back out and it boots regular games fine without it
     
  5. OzModChips

    Member OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    570
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    I will have to look at wiinewz D2ckey forums later tonight
    I remember someone had an issue similar to that, but when im guessing the thread is no longer there due to the their server crash
     
  6. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    k oz thanks your great guy i will check up in the morning then maybe we can get this thing figured out i tried digging around on the net and messing with it for awhile first but to no avail if it helps any when i start it up on an original with the chip in the blue light flickers for a brief moment maybe half second then goes back out right before disc stops spinning total spin up time is maybe 5 seconds if that
     
  7. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    that is the blue light on the chip itself btw i am referring to
     
  8. OzModChips

    Member OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    570
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    Might be an issue with region free.

    JP1, and JP2, is anything soldered?
     
  9. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    jumper 1 is soldered oz (jp1) but that should not be a problem this is an ntsc-u console with firmware 3.2u have checked to make sure firmware is still 3.2 u and it is
     
  10. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Bump still have not resolved this issue anyone have any ideas
     
  11. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Gotta be a chip/clip prob pull chip originals boot fine put it back in no originals but backups boot fine originals with chip spin for a moment then get unreadable disc error
     
  12. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    bump come on somebodies gotta have an answer know I cnat be the only one who has had this problem. Oz???
     
  13. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Well got the bright idea earlier that maybe if I format my wii system memory just maybe my original games would work, why the hell I thought that? Shit who knows. Well guess what it didnt wotk now I have lost all my save data for the games the assholes at nintendo will not let you backup saves from like all my characters I unlocked on ssbb when I could play it now gotta get some more dl and back it up so I can do it all over again.
     
  14. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    Tried datel freeloader first then original game nothing but it would work loading backups like that so...
     
  15. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    well still no luck here and just tried a pal game and even though the ntscu jumper is soldered on the d2ckey jp1 it would not load the pal disc original or backup without patching the backup on the pc or using freeloader why does this post feel like a one sided convo anyone else care to chime in with some thoughts or maybe a little help
     
  16. oxidus
    OP

    Newcomer oxidus Member

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    well cleaned all contacts between the chip and the clip still nothing heres the light pattern when inserting an original game red light comes on disc spins up blue light flickers for split second red light stays on anybody got any clue
     
  17. flexapec

    Newcomer flexapec Newbie

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I have a similar problem. My friend has a d2ckey installed on her wii. It loads super mario galaxy(original) maybe 1 out of 50 tries if i'm lucky. Same with
    wii sport(original) All backups work fine. I noticed that if I first load the backup or SMG and get to the start screen, then eject the backup and insert the
    original, the original works. Same for wii sport. It must have something to do with the initial authentication that the chip does when you first insert the original
    game. The d2ckey somehow does not initially accept originals. Seems very strange. Any answers?
     
  18. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    Faulty chips.
    It might just be broken chips, that you need to exchange it.
    Things can break unforunatlly (shit, I can't spell today).

    Since this:
    Backups work = Chip must work with the inoffical dvds
    Originals do not work = Chip do not do its just by ignoring the dvd as it suppose to do

    My best bet guys are to exchange the chip, it the worst, also exchange the clip!
     

Share This Page