Hacking wii u changing font cbhc brick

Braden_yes

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Feb 15, 2021
Messages
37
Trophies
0
Age
33
XP
99
Country
United States
You don't need to uninstall CBHC to install a different version over it as I recall, you just install the new version and it overwrites the old version, as long as you do it right. Been awhile since I made the upgrade, so I would double check this here on the temp but I'm nearly certain this is how I upgraded my version of CBHC to this one before.
is my CBHC version a old one? and if so. how do i upgrade it?
 

MikaDubbz

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 12, 2017
Messages
2,247
Trophies
1
Age
34
XP
4,045
Country
United States
is my CBHC version a old one? and if so. how do i upgrade it?
It's not exactly old, they're both version 1.6, the one I have is just modded with more autoboot options. Anyway, you can only upgrade by doing the same thing you did to install CBHC to begin with, and since you can't boot into your Wii U at this point, you can't make the change without access to the Homebrew Loader.

For those curious, the CBHC mod in question can be found here: https://gbatemp.net/threads/cbhc-v1-6-coldboot-haxchi-cfw.452615/post-8272093
 
Last edited by MikaDubbz,

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
21,338
Trophies
3
Location
Space
XP
10,225
Country
Norway
Before he unistall CBHC better goes in Pyramidal way, it means:

1. The most important it's to disable the Autoboot from CBHC before unistall anything.
2. Unistall CBHC, and try to re-install it.

If he doesn't take out the Autoboot first, he will face the loop Brick and Goodbye.....
Uninstalling CBHC is normally no problem, whether autoboot is enabled or not doesn't matter as that only affects CBHC's behavior while it is installed.
Uninstalling CBHC in this case would remove the only possible unbricking method other than a hardmod so it would be a really bad idea. It's possible/likely some homebrew is still able to run in the bricked state so there might still be ways to unbrick with CBHC.
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
22,217
Trophies
1
XP
13,896
Country
United States
this is a stretch, but you could try this: https://github.com/Laf111/WiiUFtpServer

I've been testing new builds for @Laf111 , so we've become friends. he's been trying to add pro controller support, which he did with the latest build (not out yet, since there were a few bugs that he found, but I encountered no bugs myself). it's better than ftpii u everywhere, but the latest out only works with the gamepad, so try it. it probably won't work, since nothing else does, but it's worth a try.
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
22,217
Trophies
1
XP
13,896
Country
United States
what I mean is the homebrew launcher can use either, but does the cbhc homebrew launcher only look for homebrew_launcher.elf or also homebrew_launcher.rpx?
 

Braden_yes

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Feb 15, 2021
Messages
37
Trophies
0
Age
33
XP
99
Country
United States
this is a stretch, but you could try this: https://github.com/Laf111/WiiUFtpServer

I've been testing new builds for @Laf111 , so we've become friends. he's been trying to add pro controller support, which he did with the latest build (not out yet, since there were a few bugs that he found, but I encountered no bugs myself). it's better than ftpii u everywhere, but the latest out only works with the gamepad, so try it. it probably won't work, since nothing else does, but it's worth a try.
if i can't access the hbl then how would i access this?
 

MikaDubbz

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 12, 2017
Messages
2,247
Trophies
1
Age
34
XP
4,045
Country
United States
if i can't access the hbl then how would i access this?
He's saying use that homebrew app in place of the homebrewlauncher.elf in the same way he was advising you to do so with the FTPiiU app. Honestly, it probably wont work, but it can't hurt to try.
 

Braden_yes

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Feb 15, 2021
Messages
37
Trophies
0
Age
33
XP
99
Country
United States
this screen is just a black screen for every cbhc option i use
Screenshot 2021-10-10 8.27.58 PM.png
 

CrisMod

Well-Known Member
Member
Joined
May 4, 2020
Messages
301
Trophies
0
Age
36
XP
637
Country
Italy
You don't need to uninstall CBHC to install a different version over it as I recall, you just install the new version and it overwrites the old version, as long as you do it right. Been awhile since I made the upgrade, so I would double check this here on the temp but I'm nearly certain this is how I upgraded my version of CBHC to this one before.
I know , but just in case to take the most safe road because we talki9ng about to the same Version and not an Upgrade of CBHC this to avoid any background memory file corruption as the delicate situation for him...... Other than if doens't work anything he must to restore the Nand Backup by soldering the stuff or ask someone to do for him.....
 

MikaDubbz

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 12, 2017
Messages
2,247
Trophies
1
Age
34
XP
4,045
Country
United States
I know , but just in case to take the most safe road because we talki9ng about to the same Version and not an Upgrade of CBHC this to avoid any background memory file corruption as the delicate situation for him...... Other than if doens't work anything he must to restore the Nand Backup by soldering the stuff or ask someone to do for him.....
I hear ya, but I definitely did only change from the 1.6 version to the 1.6 mod version.

Still you're definitely right, always better to be safer than sorry with something so fragile.
 
  • Like
Reactions: CrisMod
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://imgur.com/gallery/YgQkMCi