wii turned into NTSC?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by llo88888, Dec 19, 2009.

Dec 19, 2009

wii turned into NTSC? by llo88888 at 12:37 AM (665 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. llo88888
    OP

    Newcomer llo88888 Member

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    27
    Location:
    Brisbane
    Country:
    United States
    Hello, I've never used the standard Video cables that came with the wii, but use the component cables thus producing a 480I/P output signal. My wii is a PAL one, but the other day when i plugged my wii with the standard Video cables, it said NTSC. I never changed the Region of the wii, but i think its because of the CIOS installation, does that change the video output type of the wii? I used Waninkoko's CIOS rev14
     
  2. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,484
    Country:
    United States
    no cios installers wont do this, however messing around with Any region changer settings's can.
     
  3. smash_brew

    Member smash_brew I may or may not have fallen

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    708
    Country:
    United States
    What told you that it was changed to NTSC?
     
  4. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    if is was your TV telling you that your wii is sending it NTSC signal and you were using homebrew, that is normal. all progressive modes are treated as 480p by most apps. ie, if i load my PAL metroid game in interlaced, it will be 576i. if i load it in progressive, it will be 480p.

    just set the wii settings to interlaced and it will show as PAL on your TV.
     

Share This Page