1. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    I recently got a Wii off of ebay, it had no video. From what I know it wasn't modded. Well I fixed the video output, but it says the system files are corrupted after I click A on the startup screen. It runs in maintenance mode, and I tried formatting it there, but it kept formatting for about an hour even though there was only a few blocks of save data. Once I leave the settings the screen just goes black, same thing happens if I reset it. Any help would be appreciated.
     
    alexander1970 likes this.
  2. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,382
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Did you maybe also tried to delete Save Games and maybe unneeded Channel Data like this really unnecessary
    "Wii and the Internet" (I think this needs over 1.000 Blocks/200 MB).Please do not confuse it with the "Internet Channel".

    Good Luck
    Thank you.:)
     
  3. KleinesSinchen

    KleinesSinchen GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2018
    Messages:
    2,369
    Country:
    United Kingdom
    Sounds strange. Maybe a bad NAND (could be wrong)?? I would try starting an exploit, install HB Channel and BootMii (in boot2 if possible). Create NAND backup as soon as possible. Install Priiloader. Reinstalling System Menu might repair the damage or not – could be risky as well if the NAND is really going bad. Don't forget reinstalling Priiloader after System Menu.

    If the NAND is going bad but still good enough to boot homebrew (BootMii in boot2 and/or Priiloader) you can use some kind of EmuNAND. ModMii should be able to assist with that.
    =======

    How did you fix the no video issue? Hardware problem? There had been some consoles with that problem. Could be helpful for others.


    Good luck!
     
  4. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Well, now when I go into the data management section, it freezes.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    How would I go about homebrewing in maintenance mode? Is there a way to get around the no message board issue?
     
    KleinesSinchen and alexander1970 like this.
  5. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,382
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    Oh dear..still in "Maintenance Mode" ? :(
    Is maybe an SD Card attached on your Wii ?
    If yes,please remove it.

    Thank you.:)
     
  6. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    There isn't one inserted. I think when it was formatting for about an hour I probably messed it up more, now it won't even load the blank blocks.
     
    alexander1970 likes this.
  7. KleinesSinchen

    KleinesSinchen GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2018
    Messages:
    2,369
    Country:
    United Kingdom
    There are so many exploits not requiring message board. Str2hax and Bluebomb don't even require a disc.
     
  8. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,382
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    Ok,that is not so good....
    What happens please (Wii turned off),when you press and hold RESET on our Wii and power it on please ?

    May I ask please,do you have an Wii Retail/Original Game ?
    If yes:
    Please try,also the Wii powered off,insert the Game Disc,what happens then please ?

    Thank you.:)
     
  9. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    I suppose I could do Bluebomb but I'm gonna need Linux first. I'll try that.
    When holding reset it does nothing, no priiloader. I tried putting a disc in but it's like locked, won't accept a disk.
    Edit: I got the disc to go in the console, but it still doesnt do anything
     
    Last edited by SuperMarioBrosWiiheeeeeee, Aug 7, 2020
    alexander1970 likes this.
  10. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,382
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    Ok,I feared it....

    No Disc insert possible ? I think there is something more with your Wii...:(
    That should work normally....maybe a Disc stuck/inserted ?

    Thank you.:)
     
  11. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    I got the disc to go inside the console, but now it won't eject the game or read it.
     
    alexander1970 likes this.
  12. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,382
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    Also as feared....
    May I ask you,can you maybe open the Wii,I think,maybe something "stuck" inside or maybe worst,is broken..:(
    Do you need a Manual for this Work ?

    Thank you for your Assistance.:)
     
  13. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Well, I have the Wii open right now, and there's nothing inside of the tray. It only seems to click or beep once every few seconds. It's trying to read it but can't
     
    alexander1970 likes this.
  14. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,382
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    Oh,that is sad...did you cleaned the Lens carefully ?
    And by the Way,I hope you did not paid too much for the Wii....

    Thank you.:)
     
  15. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Got the game to spin, boot, and eject, but once booted it says it couldn't be read, in giant text. does this on both games. And yeah, I only paid 9 dollars haha.
     
    alexander1970 likes this.
  16. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,382
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    Ok,that is not sooo bad Loss then....:)
    (Did the Seller told you of the "Issues" your Wii have ?)

    Did you maybe have checked the Mainboard too ?
    Around the Video Connector ?
    Maybe the previous Owner was a Wii "Tinker"...:D

    Thank you.:)
     
  17. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Yes, the video connector is good now. The seller just said he couldn't get power. I do think that he used a replacement DVD drive. In the pictures of the Wii drive online, I see completely different colored ribbons, unless that's just a revision thing. It also is a lot louder, but it still spins and reads. Is there anything that may have damaged memory physically that I should look for?
     
  18. jeffyTheHomebrewer

    jeffyTheHomebrewer Neato Burrito!
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2018
    Messages:
    787
    Country:
    United States
    when doing bluebomb you can make a bootable ubuntu usb stick so you don't need to repartition your PC's drive(s?)
     
  19. SuperMarioBrosWiiheeeeeee

    OP SuperMarioBrosWiiheeeeeee Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2019
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Oh that's right. Thanks. now I just need to download it but my internets reaaaally slow lol.
     
    alexander1970 likes this.
  20. jeffyTheHomebrewer

    jeffyTheHomebrewer Neato Burrito!
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2018
    Messages:
    787
    Country:
    United States
    Eh, just make sure to put the bluebomb tools somewhere (that's easily accessible) on the drive. IIRC it's a command line tool, so you're probably gonna need to open a terminal window
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Corrupted, System, Health