Wii still wants to perform an update

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bobinski, Jul 25, 2009.

Jul 25, 2009
  1. bobinski
    OP

    Newcomer bobinski Member

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Greece
    I have installed 4.1E through waninkoko's updater. I have cIOS 13, no Mii Contest Channel, no Nintendo Shop Chanel, no Everybody Votes channel

    Grand Slam Tennis and Wii Sports Resort still want to perform a system update through the disk channel. Why is that? Can I safely do it?

    What is the best solution for me except the brickblocker patch?
     
  2. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    Starpatch for 4.1 or Preloader --> Skip Disc Updates Hack
     
  3. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    You could use preloader 0.29 with hacks to disable the disk updates. Just make sure you get the E hacks and not the U ones.
     
  4. mestapho

    Member mestapho GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    266
    Country:
    United States
    Preloader
     
  5. Jeomite

    Member Jeomite GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    215
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    2x... [​IMG]


    Also make sure you find the 4.1E hacks.ini as any other version will not work ...
     
  6. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    its trying to update some of your ios files as they would mostlikely be older versions
     
  7. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    It probably wants to install the Shop Channel too.
     
  8. bobinski
    OP

    Newcomer bobinski Member

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Greece
    thank you for the replies
    is there any risk of bricking the console by installing preloader?
     
  9. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    There's always a risk when it comes to installing homebrew apps. Just follow one of the guides and you should be fine.
     
  10. RobySchwarz

    Newcomer RobySchwarz Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Italy
    I have the same problem.

    Did You think that perform the updating request is safe or i can lose the HBC or something else?
    I don't like preloader too much and if possible i don't want to install it!
     
  11. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Why not ? I think it's a great program. But install BootMii as boot2 first if you can.
     
  12. misteromar

    Member misteromar GBAtemp Regular

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    257
    Country:
    Australia
  13. RobySchwarz

    Newcomer RobySchwarz Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Italy
    SHOULD BE..... maybe i will try.... if anything fail, i restore the consolle with bootmii :-)
     
  14. brand0dotcom

    Newcomer brand0dotcom Advanced Member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    just installing preloader wont cause any bricks. just follow a guide on how to properly use it. oh, and make sure you get hacks for the right region. 4.1E Hacks.ini!

    or you could just run dop-ios to update you're ios's.
     
  15. RobySchwarz

    Newcomer RobySchwarz Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Italy
    OK, with fw 4.1 installed I have done the upgrade that grand slam tennis request..... and... no problem.

    Now i can launch this game (and sports resort) from disc menu, and all the other backup with backup launcher.
     
  16. AdamBrunt

    Member AdamBrunt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Messages:
    688
    Country:
    I had preloader setup to skip disc updates.

    I then installed Wanin's 4.1 updater (successfully) and now the Disc channel (with WSR in the drive) has "Disc Update" stamped on it.

    Does Wanin's installer remove Preloader ? Or just your Preloader settings ? I assume (due to how it works) it's just the latter so I just need to go through and set it up again right ?

    Also, if I have both BootMii and Preloader installed (but no GC controller) at what point at boot up do I press and hold the reset button to get to the Preloader menu ?
     
  17. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    And again someone that has now clue what he done...jez, read up first, before you hack your Wii... [​IMG]

    You installed the new Systemmenu, and, because Preloader is connected to the Systemmenu, it got removed (it's even on WiiBrew, read please). Install it again, download the Hacks for 4.1. And next time, read up...
     

Share This Page