Wii Sports Resort Resets Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Wiisel247, Aug 9, 2009.

Aug 9, 2009

Wii Sports Resort Resets Wii by Wiisel247 at 7:17 AM (5,011 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Hey, I'm having a little trouble getting Wii Sports Resort to play. I'm on a 4.0u wii with HBC installed via Bannerbomb. I recently ran IOS Downgrader so I could install Preloader. Everything went great with Preloader, but now when trying to run Wii Sports Resort backup I get a black screen and the Wii resets. It ran perfectly prior to installing Preloader and running IOS Downgrader. I updated to the newest cIOS38 rev 14 and am still getting this issue. I've tried to run it both in NeoGamma and USB Loader GX. Even tried to run the alt .dol trick again thinking I made need to watch the Wii Motion Plus Video because of the downgrade, but no success. Does anyone know which IOS it downgrades? I'd like to avoid updating to 4.1 because I have a custom system menu that I'd like to keep. I'm completely clueless and have asked for help on other forums with no response. Any advice is greatly appreciated!
     
  2. ToneEQ

    Member ToneEQ GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    228
    Location:
    South Wales
    Country:
    United Kingdom
    The only difference I know of between 4.0 and 4.1 is IOS60 (maybe 61 too), which is the system menu IOS so don't go deleting it, OK?!

    Preloader works on 4.1 by the way, just need to get the correct hacks.ini for your region/firmware version.
     
  3. HiBit

    Member HiBit GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
    sysmenu 4.0 and 4.1 use the same IOS60. [​IMG]



    @Wiisel247
    I think the IOS downgrader could be the problem.
    I'm not sure, but i'm sure there is no need to use IOS downgrader.

    You can use the latest version of every IOS, you can restore trucha/ES on every IOS, ...

    I think you should upgrade your Wii with DOP-IOS(restore trucha to IOS36 and if u use preloader trucha&ES to 60) and than try it again.

    p.s.: Make a NAND Backup with bootmii!
     
  4. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Updated 36 and 60 with no results Wii still restarts. I'm going to try and update every IOS.
     
  5. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    Try reinstalling cIOS, and possibly IOS55.
     
  6. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Already tried IOS55 and no results. Should I apply sig patch when installing or not. Which cIOS?
     
  7. Deano.2k8

    Newcomer Deano.2k8 Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    United Kingdom
    u tryed installing cioscorp files ?
     
  8. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    No, I have not installed CIOScorp. I thought I only needed those if I wanted to play discs from orig. disc channel?

    I just updated every IOS useful to 4.0 and Wii Sports Resort still resets. I reinstalled cios38 rev14 to 249 and still no results. I do not have IOS57 installed, is this needed for WSR any idea? Should I install other cios? Which ones?
     
  9. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    Tried going through Gecko OS?
     
  10. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    No, what is Gecko OS?
     
  11. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Whats the safest way to update to 4.1? Can I just do it through the Wii?
     
  12. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    Gecko is primarily used for cheats, but also has uses such as region-free gaming. When you load a disc via Gecko, it will install any IOS you're missing.

    Since you are on 4.0 already, all you actually need is a System Menu 4.1 WAD. If you cannot generate that or something, I'd probably recommend Waninkoko's Firmware Updater if you have enough free space.
     
  13. riddle43

    Member riddle43 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    374
    Location:
    Mich USA
    Country:
    United States
    ok if you want the game to work try alt dol in neo gamma frist time run alt dol then you should get the vid then after its done reset then run the game again without teh alt dol and all should be good

    ps you will have to have the alt dol in a folder called neogamma on the root of the sd card

    this just worked for me this weekend

    google for the alt dol or pull it your self

    let me know if this works ok [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]


    ps Waninkoko's 4.1 Firmware Updater is an easy way to update to 4.1 and it keeps all your hacks in place so be brave and do it lol
     
  14. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    I've done the alt .dol before. Watched the video, and was playing the game just fine until installing Preloader and running IOS downgrader. I tried the alt .dol again recently to see if it would work, all I got was a black screen. I tried in both NeoGamma and USB Loader GX. I might give Gecko OS a try and if it doesn't work I'll give up my custom system menu and update to 4.1, I guess. I'll let you know the results. Thanks for all your help guys!
     
  15. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    i heard that you need to burn a backup of the game, run it and watch the video. then after that, you can load it through any usb loader like normal with no alt-dols or anything.
     
  16. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Yeah, pretty sure I said that I've tried the alt .dol thing at least twice now.

    So I updated to 4.1 and it is still not working. Tried it with usb loader gx, neo gamma, and gecko os, I'm f'n clueless. Should I install CIOSCorp? What exactly is it? Does anyone have any other suggestions?
     
  17. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    no dont install cioscorp if you dont know what it is, as a matter of fact dont install anything if you dont know what it is. did you do as i suggested?
     
  18. Wiisel247
    OP

    Newcomer Wiisel247 Newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Updated to 4.1(not sure it was necessary) and installed cIOSCorp. Ran a burned copy in original disc channel and the 3 minute wii motion plus video played. I was then able to play the game once again! Finally! Thanks for recommending cioscorp Deano.2k8.
     

Share This Page