Hardware Wii showing a black screen, no sound

tytanium654

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 7, 2021
Messages
6
Trophies
0
Age
121
XP
9
Country
United States
Basically, I got a free junk wii from a dude. It doesn't show audio or video. The USB ports work, the fan spins, the console accepts and spits out discs, and the LEDs are functional. The only av cable I got is the Wii2HDMI thing. This is pretty much the only forum I could find relating to Wii hardware so yeah.
 

tytanium654

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 7, 2021
Messages
6
Trophies
0
Age
121
XP
9
Country
United States
Basically, I got a free junk wii from a dude. It doesn't show audio or video. The USB ports work, the fan spins, the console accepts and spits out discs, and the LEDs are functional. The only av cable I got is the Wii2HDMI thing. This is pretty much the only forum I could find relating to Wii hardware so yeah.
If you need pics or video I can supply you with that.
 

tytanium654

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 7, 2021
Messages
6
Trophies
0
Age
121
XP
9
Country
United States
Oh, and I tried a 1080p projector and a 4k monitor. The reset button is stuck but the housing is somewhat damaged so I could move the front of the console away from the rest of it using my hand, but that didn't make a difference so it's not that.
 

KleinesSinchen

GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 28, 2018
Messages
2,623
Trophies
2
XP
5,976
Country
Germany
Process of elimination. Try:
  • Another Wii with the same Wii2HDMI and HDMI cable
  • Another AV cable, analogue
  • Syncing a Wii Remote (for the case that it actually starts but doesn't show output)

Please provide a picture of the (Reset) button/front panel. I didn't really understand this.

The next question is, if another cable doesn't help:
Does it give no signal (like in TV says "No signal") or a black screen (TV gets a signal, but it is all black)?

Wii not showing anything can have multiple causes:
  • Bad Bluetooth module
  • Bad WiFi module
  • Some defect on mainboard
  • Software brick (various possible causes) → Try holding in the (Reset) button on power on to see if Priiloader is installed.
 

tytanium654

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 7, 2021
Messages
6
Trophies
0
Age
121
XP
9
Country
United States
I don't have another Wii. Also I'll try syncing a wiimote to it. There wasn't anything happening when I plugged in a GameCube controller. It gives a black screen no matter the monitor. Oh, and how do you attach files to posts?​
 

tytanium654

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 7, 2021
Messages
6
Trophies
0
Age
121
XP
9
Country
United States
Found the attach button. I'll see if priiloader is installed, but the reset button is jammed. That's why I would need to move the front panel like I did in the image below in order to press the part that the button usually presses, if that makes sense.
 

Attachments

  • PXL_20211011_204232404.jpg
    PXL_20211011_204232404.jpg
    4.4 MB · Views: 4
  • PXL_20211011_204138028.jpg
    PXL_20211011_204138028.jpg
    1.9 MB · Views: 4
  • PXL_20211011_204914114.mp4
    7.5 MB · Views: 0
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Hmm didn't know they made more Dusk Till Dawn movies watched part one on Pluto TV and they have...