Wii Resort (j) - doesn't load by disc or usb loader. blue screen.

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by delt31, Jun 24, 2009.

  1. BluepointVance

    BluepointVance Member

    Newcomer
    2
    Dec 4, 2003
    United States
    I used this exact method... My wii is 3.2u... Worked like a charm...
    Only differences: I'm on CIOS rev 12. USB loader GX Forwarder r550. I also never installed ios38, 53, 55...
    Everything else I did the same as below...

     
  2. GloboGym

    GloboGym Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 30, 2009
    Gambia, The
    It works fine for me after loading the video dol once, no matter what loader.

    However, the game only works in one videomode, which is, of course, NTSC. And that is a problem for people that use RGB cables. I call it RedVision, lol !

    Neither AutoPatch nor forcing PAL60 work.

    WiiPower, do you think you could work some magic there, ?! [​IMG]
     
  3. adzix

    adzix GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 14, 2006
    Australia
    wow, i am feeling confused.
    this is the first time that i actually can't manage to get a game working.

    i'm on 3.2 Pal, with cyclowiz chip.
    the bootloader gives me the blue screent 002 error
    so i installed the gecko os 1.9.1 that most people seem to get successfull with.
    it gives me the 'no drive' error.
    i browsed through this thread and saw that some other folks have that same issue.
    can someone try to explain to me in simple words (we old folks need everything simplified)
    how to go on from here to avoid this no drive - error and get this game running somehow?
    (from disc, obviously)

    thanks in advance
     
  4. Bronzodiriace

    Bronzodiriace Advanced Member

    Newcomer
    1
    Mar 31, 2009
    Italy
    cios rev 10 fixed
    Firmware 4.0 waninkoko
    Usb loader gx r544

    In game settings the first time I use the settings posted like "block ios reload", game language jap,ios 249 and it works [ I forgot to move the save from sd card to wii memory]


    Now when I load the game i use the setting to recognize lan adapter m-load 222 and not ios 249 and the game works without a problem [langage by disk, alt-dol no, ios 222, block ios reloading no]
     
  5. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru

    Member
    2
    Oct 17, 2008
    Gambia, The
    Modchip + Gecko OS 1.9 = DO NOT EVER TOUCH .ISOS, NO BRICKCRAP and NO CRAPPY REGION PATCHER, NO NOTHING!

    If you want to patch .isos, use my latest Gecko OS 1.07b mod you find at WiiBrew and have a trucha capable IOS36 installed.
     
  6. spacerobot

    spacerobot Member

    Newcomer
    2
    Dec 19, 2008
    United States
    This method worked for me with two exceptions. I am using USb Loader GX r552 and CIOS rev13a.
     
  7. adzix

    adzix GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 14, 2006
    Australia
    EDIT
    stupid connection, sry for the multiple posts
     
  8. adzix

    adzix GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 14, 2006
    Australia
    EDIT
    stupid connection, sry for the multiple posts
     
  9. adzix

    adzix GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 14, 2006
    Australia
    see that's the problem right there.
    i haven't altered the iso in any form.
    i downloaded the full, unscrubbed iso and burned it, like i always do. i never need any patching.
    yet i get those errors mentioned above and thus i am clueless....
     
  10. Turrican77

    Turrican77 Member

    Newcomer
    1
    Jun 25, 2009
    Gambia, The
    Is it possible to play on PAL with RGB and full Colors or no way?
     
  11. fitch

    fitch Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 28, 2008
    gecko os worked for me too. (using 4.0E wii with wiikey). watched the whole video then couldnt play cos i dont have a motion+ yet [​IMG]
     
  12. dabomy

    dabomy Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 25, 2009
    United States
    Has anyone got this to load from a disc? I'm running cios rev 13, softmod, and I've tried everything in this forum with no luck. i tried the neogamma that was posted earlier and it just reboots. I tried another version of neogamma and get 001, tried backup launcher, no luck. I wanna play!
     
  13. dancemonkey

    dancemonkey GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jan 14, 2007
    OK, so I have this running from a USB loader and Geckos. I have a 3.2e with a Wiikey which gives me Error 001 if I try it from the Disc Channel. Am I right in assuming it will not work from the Disc Channel until they release a new update for Wiikey?

    Cheers.
     
  14. sampson

    sampson Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 25, 2008
    United States
    use the neo gamma that reboots and follow the alternate dol steps to get the video to play... once the video finishes turn off the alternate dol option and it will work
     
  15. mrMuppet

    mrMuppet Member

    Newcomer
    3
    Apr 22, 2008
    Gambia, The
    Is there any chance to get it to work in PAL-Videomode? I can only ply it in NTSC on my PAL-System but not all TVs support NTSC... any Idea?
     
  16. nkarafo

    nkarafo Member

    Newcomer
    2
    Feb 2, 2008
    Greece
    Greece
    If anyone have played it with disc in a European Wii with modchip and without usb loader, please tell us the method.
    Thanks.
     
  17. mrMuppet

    mrMuppet Member

    Newcomer
    3
    Apr 22, 2008
    Gambia, The
    Did you try it with Gecko OS 1.9.1 w/ option Language Japanese ??
     
  18. nkarafo

    nkarafo Member

    Newcomer
    2
    Feb 2, 2008
    Greece
    Greece
    Yes, but no effect. I tried with Rebooter and still nothing. I tried enforce PAL60, NTSC, Japanese, Region Free, etc but no luck.
     
  19. LexLuthor

    LexLuthor GBAtemp Regular

    Member
    2
    Oct 8, 2007
    Southampton, UK
    Sorry to be an asshole to all your people with problems but I had no issue at all running the disk through the disk channel.

    No mod chip
    Wii 4.0 (upgraded unofficially from 3.2E)
    CIOS CORP Installed
    Appropriate Preloader Hacks Enabled
    Burnt the disk using IMGBurn at 4x speed
    The ISO I burnt was trimmed (not Scrubbed)
    CIOS rev 12
    Disk plays fine though the disk channel.

    Thats all the info I can think to post.

    The videos in Grand Slam and Tiger Woods didnt work but the Wii Sports Resort video loaded fine.
    If you have any questions.. shoot.
     
  20. KTroopA

    KTroopA GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Mar 15, 2007

    i tired this test loader for wii sports resort and its saying RZTJ01.dol. not found when i try and boot. plz can someone upload this file for me? save me sme hassle to extract it.

    btw i tried also toi use trucha to extract the main.dol and was then gona run it thru GWP but it crashes trucha everytime. any idea why this is?
     
Loading...