Wii Preloader/3.4 Help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by camwilson04, Oct 6, 2009.

Oct 6, 2009

Wii Preloader/3.4 Help by camwilson04 at 8:03 AM (2,232 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. camwilson04
    OP

    Newcomer camwilson04 Newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Australia
    Hello, Im very new to Wii Modding and just purchased my Wii yesterday. My Wii is running 3.4E and I followed this guide http://gbatemp.net/index.php?showtopic=168890

    Everything was going fine until installing PreLoader, it will boot into PreLoader however it will not launch into the system menu. Looking into it now I have read that installing PreLoader onto 3.4 isnt such a great idea however at the time reading on the guide that "PLEASE STOP ASKING IF THIS GUIDE WILL WORK ON XZY WII. YES IT WILL! IT WILL WORK ON ANY WII YOU HAVE" I didn't look to much into it before installing. What are my options now??

    Thanks, Cameron

    Edit - I will probably get flamed for this however I was recommended this guide and had no reason to think that it wouldn't work on 3.4
     
  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Hmm. Installing a new System Menu will overwrite Preloader. You could either reinstall 3.4e (install over the existing menu, don't uninstall or you might lose setting.txt or some such) or upgrade to 4.1e or something. If you do the latter, be absolutely sure to install a working version of IOS60 first!
     
  3. camwilson04
    OP

    Newcomer camwilson04 Newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Australia
    Thanks for the reply, I will reinstall 3.4e and then take it to someone who knows 100% what they are doing. How would I go about reinstalling 3.4e?? Thanks again
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Easiest way is to get NUS Downloader from Wiibrew and use it to generate a 3.4e wad which you'd then install using Wad Manager.
     
  5. camwilson04
    OP

    Newcomer camwilson04 Newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Australia
    Your amazing!! Thanks, is there anyway to leave rep etc??
     
  6. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Frankly, I don't have a clue.
     
  7. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    no
     
  8. camwilson04
    OP

    Newcomer camwilson04 Newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Australia
    While im asking, after doing the step 'Patching IOS36' my homebrew channel turned upside down which I suspect to be from that, would installing IOS36 again from WAD manager work?? If so which version should I get?? I plan on updating past 4.0 when I work out what I'm doing which should update the IOS anyway?? Thanks
     
  9. Ashburngil

    Newcomer Ashburngil Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Portugal
    Go back to the Preloader and change the IOS in use to IOS60.
    It worked for me. [​IMG]
     
  10. camwilson04
    OP

    Newcomer camwilson04 Newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Australia
    I installed a fresh untouched ISO36 which fixed it, Thanks for the replys
     
  11. borissaid

    Member borissaid GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    I have a friend who just did something similar on 3.4. No bootmii, just installed new HBC (JODI) and preloader .29. System files are saying corrupted and of course won't boot HBC as its not HAXX anymore. I understand he could install a 3.4u system wad if he could get to a wad manager but it doesn't look like he can. What can he do? Thanks.
     
  12. borissaid

    Member borissaid GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    Fixed... was able to autoboot Hackmii installer to get bootmii -boot2 then booted HBC and installed 3.4U wad.
     

Share This Page