Wii on an LCD monitor?

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by CacheSyntax, Nov 22, 2006.

Nov 22, 2006

Wii on an LCD monitor? by CacheSyntax at 7:07 PM (3,380 Views / 0 Likes) 26 replies

  1. CacheSyntax
    OP

    Newcomer CacheSyntax Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    Hey guys,

    I'm considering getting a Wii (actually, considerating is the understatement of the year) and like to play it on my Dell 20" LCD monitor. Will I be able to play my Wii on my monitor, I'm certain I'll need to purchase some sort of cables though, right?

    Just thought I'd ask, thanks for anyone who answers constructively.
     


  2. lookout

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    I Using 24" widescreen Dell it has Analog DVI-D (Digital) with HDCP / S-Video / Composite / Component.

    I know there a VGA adaptor converter around but it very expensive
    + it don't look very good on some monitor screen...
     
  3. CacheSyntax
    OP

    Newcomer CacheSyntax Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    Anyone else? Unfortunately, speculation isn't what I'm searching for.
     
  4. Mchart

    Member Mchart GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 25, 2005
    Messages:
    309
    Location:
    Chicago
    Country:
    United States
    You can purchase component/s-video/composite video to DVI or VGA converters, unfortunatly they are fairly expensive. Most are in the 200-300 dollar range.
     
  5. CacheSyntax
    OP

    Newcomer CacheSyntax Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    99
    Country:
    United States
  6. Mchart

    Member Mchart GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 25, 2005
    Messages:
    309
    Location:
    Chicago
    Country:
    United States
    Assuming your monitor does in fact have s-video/composite connections, then yes, you are fine.
     
  7. CacheSyntax
    OP

    Newcomer CacheSyntax Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    99
    Country:
    United States
  8. Lily

    Former Staff Lily One Scary Lady

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    5,727
    Location:
    British Columbia
    Country:
    Canada
    I have a Dell 2001FP 20.1" LCD (with Composite/S-Video connections) and the Wii looks spectacular on it, if I do say so myself. [​IMG]
     
  9. CacheSyntax
    OP

    Newcomer CacheSyntax Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    Thanks boss, this is what I wanted to hear!

    How do you have the audio hooked up? into a sub then speakers? I kind of wanted to use headphones while playing.
     
  10. ShortFuse

    Member ShortFuse GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    you can get a component to vga agapter for about $50. that what i have. it only does 480p/720p/1080i. no 480i, but wii can run on 480p always, not like the cube where you have to hold down B before every game. if you get an composite/svideo/component to 480i/480p converter, you're talking about $130 minimum
     
  11. CacheSyntax
    OP

    Newcomer CacheSyntax Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    See above. My monitor has all those features built in.
     
  12. Caydr

    Newcomer Caydr Newbie

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    Get a Gamebridge 1410, they're great. It's an external TV tuner with s-video or coax input and plugs in via USB 2.0. Lets you record yourself playing games and stuff too... Like $50.
     
  13. martin88

    Member martin88 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    990
    Country:
    Canada
    You can just get a TV Card, they usually can accept input from components or S-Video. I recommand Winfast's TV2000.
     
  14. RockingDude

    Newcomer RockingDude Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    30
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    Gamebridge's usually go for $20 on woot.com when they're there. If you need any cables/adaptors, one of the cheapest places is monoprice.com, like dvi to component is about $10 unlike Mchart's estimate of 200-300! [​IMG]
     
  15. CacheSyntax
    OP

    Newcomer CacheSyntax Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    My monitor already has the components above, including composite and S-Video.
     
  16. Lily

    Former Staff Lily One Scary Lady

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    5,727
    Location:
    British Columbia
    Country:
    Canada
    I have the audio hooked into my Creative X-Fi Platinum..5.1 surround. [​IMG] It's fantastic. Oh yes, and the sensor bar fits on top of the monitor just fine. [​IMG]
     
  17. ugly_rose

    Member ugly_rose GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    521
    Country:
    Sweden
    But you don't have component, meaning you can't play in 480p mode right? I suspect a component -> VGA/DVI converter takes away too much quality.
     
  18. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    I just got myself an 27 "HD LCD television, from Westinhouse at Best buy($699), with VGA input and also s-video and composite input, but I'm not quite happy, because the reaction time of the display seem to be too slow for me, making fast moving images a little blurry.
    Since it also has 2 little dead pixel(barely noticeable) I'm thinking about returning it, spendig extra $200 and get a better one by Philips or Samsung.
    It also had to be said that I don't own composite video cables for the Wii yet, as they are not officially on sale yet.
    What do you guys think, should I return it, or wait one more week and see what does it look like with component video cables ?
    Please give me your opinion because I am seriously thinking of returning it, (mostly for the slow response times ), and it's quite havy to carry down !
     
  19. animalsex

    Newcomer animalsex Advanced Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    What is the response time on it? My computer LCD has an 11ms response time and it is 4 years old. I have no ghosting at all..
     
  20. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    THIS would be the one I got, but without the mail-in rabate !! I am mad!
    It says ultrafast 8ms response time, it's supposed to be good, maybe I am too difficult ? Sill images are great by the way.
     

Share This Page