Wii No Video Or Audio

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by cooldudechand, Sep 6, 2010.

  1. cooldudechand
    OP

    cooldudechand GBAtemp Regular

    Member
    151
    0
    Nov 24, 2008
    Sydney
    Hi,
    I bought my wii 2 years ago. it was working up until last month and when i turned it on today i had no video or audio.
    I can turn it on i can see green light and blue drive light. I have tried all the cables and different TV.
    The Wii Mote also doesn't sync to the wii.. it can turn it ON the Wii but after that the lights keep on blinking.
    So what could be wrong.. Please Help

    PS : I have Wiikey 2 Installed

    Thanx
    cooldudechand
     
  2. Krestent

    Krestent What to post?

    Member
    3,953
    33
    Mar 31, 2009
    United States
    Have you tried SaveMiiFrii?
     
  3. Schizoanalysis

    Schizoanalysis From somewhere inside the rabbit hole...

    Member
    2,785
    368
    Jun 23, 2009
    ...
    That's a totally odd avatar cooldudechand...


    [​IMG]
     
  4. cooldudechand
    OP

    cooldudechand GBAtemp Regular

    Member
    151
    0
    Nov 24, 2008
    Sydney
    I haven't tried SaveMiiFrii but will try it.. Need to buy the controller first.. Do you think it could be a problem with bluetooth module thats why the remotes are also not syncing..
    I'm thinking of buying bluetooth module right now because will have to wait some time delivery for Deal extreme.
    Should i buy it..

    @Schizoanalysis Hhahaha i know.. thats why i liked it
     
  5. cobleman

    cobleman GBAtemp Maniac

    Member
    1,458
    19
    Jun 23, 2009
    Australia
    Did you remove the sd card ? Sounds like bootmii is trying to load but leaves you in the middle
     
  6. cooldudechand
    OP

    cooldudechand GBAtemp Regular

    Member
    151
    0
    Nov 24, 2008
    Sydney
    I dint remove the SD card but i had BootMii to boot in 0 Sec last time i played with Wii.. I think i installed latest BootMii and Home-brew Channel could that have caused the problem.
     
  7. cobleman

    cobleman GBAtemp Maniac

    Member
    1,458
    19
    Jun 23, 2009
    Australia
    I think so
     
  8. cooldudechand
    OP

    cooldudechand GBAtemp Regular

    Member
    151
    0
    Nov 24, 2008
    Sydney
    ^^ How do i fix that.
     
  9. Slyakin

    Slyakin See ya suckers

    Member
    4,450
    40
    Oct 15, 2008
    United States
    Soviet Slyakin
    If you have PriiLoader installed (hopefully), try to boot into that by holding the reset button while it powers on. If that works, go to the Homebrew Channel, and check your IOSs (With something like SysCheck) and post the results here. You may have some stubs in your IOSs, and those tend to fuck with your Wii.
     
  10. cooldudechand
    OP

    cooldudechand GBAtemp Regular

    Member
    151
    0
    Nov 24, 2008
    Sydney
    ^^ I have priiloader and i tried pressing reset. Still black screen.
     
  11. cobleman

    cobleman GBAtemp Maniac

    Member
    1,458
    19
    Jun 23, 2009
    Australia
    Did you remove the sd card and leave it out when you turned it back on. And disconnect the power and plug it back in can also reset the wii for you if you haven't already
     
  12. smuddge

    smuddge Advanced Member

    Newcomer
    74
    0
    Jan 13, 2009
    United States
    sounds to me like the bluetooth module is either loose or damaged.
    try that first. fast thing to fix if it is the problem.
     
  13. cooldudechand
    OP

    cooldudechand GBAtemp Regular

    Member
    151
    0
    Nov 24, 2008
    Sydney
    COBLEMAN Thanx for your advice it was my sd card that was stopping it from booting.. Everything works fine now... tHanxxxxxxxxxxxxxxxxx
     
  14. Smogen

    Smogen Advanced Member

    Newcomer
    53
    0
    Dec 11, 2009
    United States
    i have the same problem with my Wii sometimes. when I turn it on there is no video. What I do to fix it is just unplug the av cable from the back of the Wii for 10 seconds or so while the Wii is on and plug it back on and the video pops back up. Not sure if that will help you or not but I hope it does.
     
  15. cooldudechand
    OP

    cooldudechand GBAtemp Regular

    Member
    151
    0
    Nov 24, 2008
    Sydney
    Thanx for the advice mate but i fixed my problem already. ^^