WII Music Update Error on NTSC-J Jap for PAL and NTSC-U games

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ivyman, Oct 19, 2008.

  1. ivyman
    OP

    Newcomer ivyman Newbie

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    Hong Kong
    Hihi

    I just played WII Music (JAP) on my wiikey chipped JAP Wii.
    As it's both in JAP, i thought the update from WII Music would be good, so I let it update.
    I had no problem playing WII Music...

    Then when I put in all my old PAL & NTSC-U games that worked perfectly fine before, it gives me an disk error message in a black screen.
    It doesn't even load up the game image, and asks me to restart the wii.

    When I put in JAP games (NTSC-J), it still works fine. And very very few old PAL/NTSC-U games work.
    But almost all PAL/NTSC-U games give out the same error message.

    It doesn't seem like it's bricked, but it spits out the error.
    Can somebody help me on this? Thanks so much~
     
  2. truballr

    Member truballr GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    176
    Country:
    United States
    You have Wii Music?

    I guess nintendo fixed some issues then, good luck!
     
  3. basketballguy743

    Newcomer basketballguy743 Advanced Member

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    haha, im suprised he has it too

    i read the review on ign

    and apparently, it sucks [​IMG]
     
  4. Diffusion

    Member Diffusion GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    701
    Country:
    United States
    Sounds like error #001, "unauthorized device has been detected".

    Does the screen have the 001 error number? [​IMG]
     
  5. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    funny think i grabed this NTSC-J and played it the other day i did the same thing...However on my NTSC-U 3.2U console it seemed to play Wiimusic and when i go back to my settings IT STILL SAYS 3.2U LOL yet wiimusic plays fine (funny part is if you FORCE NTSC it wont run but if i leave the settings alone in backup loader it loads up perfect some green screen games are like that as well [​IMG] strange how that game acts maybe someone will look into it may have another SSBB in that it could be a unique update on the disc.!?
     

Share This Page