Wii Modchip

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Pr3tzals, Aug 7, 2008.

Aug 7, 2008

Wii Modchip by Pr3tzals at 11:26 AM (1,114 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Pr3tzals
    OP

    Newcomer Pr3tzals Member

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    22
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Ok I bought a modded wii off some guy it came with firmware 3.0? and I wanted to update my wii firmware via the download firmware burn disk put in wii. but i didnt know if i had to update my wii modchip before updating wii firmware so I was wondering are there any ways to tell which modchip you have without opening?

    Oh and what I downloaded for updating wii was something like wii-system-menu-update-PAL-v290 will this work with the Australian pal version?
     
  2. Joey90

    Member Joey90 Not around any more

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    703
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Try a wiikey config disc, that is the most common.

    Then try other config discs...

    If none of them work you probably have to open it [​IMG]

    Try Mariokart or SSBB, as I believe they have the 3.2E update.
     
  3. NeSchn

    Member NeSchn GBAPimpdaddy.

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    3,533
    Location:
    Troy,New York PimpStatus: King
    Country:
    United States
    Check your serial code, if it is a D2B, D2A, DMS chip than it is probably the WiiKey. So you should go with the WiiKey disc first.
     
  4. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Go to wiikey.cn and download an update or the config disc image and see if it boots.

    Oh, can I just ask, can you 'downgrade' via DVD? I have 3.3E, so is it possible to download 3.2E and install it? Or will I just have to use waninkoko's downgrader for that?

    Oh, and Australian Wii's are PAL, so that'll work with your Wii.
     
  5. Pr3tzals
    OP

    Newcomer Pr3tzals Member

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    22
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Ok the wiikey config disk booted up and I was able to move im on update 3.1e on wii and 1.4 on wiikey does this seem right? and if so should I continue with my update?
     
  6. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, that's fine, you can continue with the update. You're also better off updating the WiiKey too as well.
     

Share This Page