Wii Key Gameplay Question

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Nayhova, Mar 8, 2008.

Mar 8, 2008

Wii Key Gameplay Question by Nayhova at 10:25 PM (1,320 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Nayhova
    OP

    Newcomer Nayhova Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Hey im using the Wiikey modchip vers 1.9g and my only issue is games that run are hit or miss and i cant figure out whats the problem. Ive got Zelda and Mario vs Sonic olympics working without a problem. I even patched Mario vs Sonic as it was originally a Pal game. I get other games and they burn with no issue but the Wii is not running the games. Im wasting disk after disk. Can anyone help me on maybe im doing something wrong or missing a step. Thanks in advance
     
  2. Rykin

    Member Rykin GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    394
    Location:
    Baltimore, MD
    Country:
    United States
    It might be bad media (cheap DVDs?). I've had a few games not work or fail because I used cheap DVDs.
     
  3. thebawp

    Newcomer thebawp Member

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31
    Country:
    United Kingdom
    It's probably the media you're using, as Rykin said, but if you're using good media, try burning the games on a different burner (as this can also cause programs.) I recommend imageburn to make the discs too, it's free, easy, and does the job as well as any other program I've tried.
     
  4. Nayhova
    OP

    Newcomer Nayhova Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks for the replys. I have been using Nero to burn my isos, i didnt even realize that I was using it. Im going to try IMGburn and see if that helps.
     
  5. Nayhova
    OP

    Newcomer Nayhova Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Ok I tried IMGburn and it still didnt work. Im at a lost on what to do. Im using decent media, I dont know guys. Darn this is frustrating.
     
  6. Kassius

    Newcomer Kassius Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    probably the speed of your burning as well. Have you been setting it down to 4x? 16x tends to end up not working half the time.
     
  7. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    Try using Taiyo Yuden's DVDs, I heard they work well.

    EDIT: 100th post!
     
  8. toxicque

    toxicque Newbie

    Do original games work?
     
  9. Nayhova
    OP

    Newcomer Nayhova Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Yes originals work fine and some of the earlier games i burned work ok also. I have burned the isos at lower speeds too. I have never had issues like this with backups.
     
  10. dimply_gecko

    Newcomer dimply_gecko Newbie

    Joined:
    Feb 11, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    Canada
    i had a problem like this once, where my backup games would sporadically play. Turns out there was a loose solder connection, so i just had to open it back up and re solder the one wire and it worked
     
  11. Nayhova
    OP

    Newcomer Nayhova Newbie

    Joined:
    Mar 12, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I will go to my installer and ask him to take a look. Thanks guys
     

Share This Page