wii has yellow color on screen when i turn it on

Discussion in 'Wii - Hacking' started by fst312, Dec 31, 2009.

  1. fst312
    OP

    fst312 GBAtemp Fan

    Member
    488
    3
    Nov 4, 2008
    United States
    New York
    When I turn on my Wii, It has a yellowish tint. this happened some time ago when ocarina was used on usb loader gx.i just got my internet to work again and thought updating my loader would help but it didn't and now if i'm correct i'm seeing a blue tint to.
     
  2. Elritha

    Elritha GBAtemp Addict

    Member
    2,037
    1
    Jan 24, 2006
    Canada
    Could be a hardware fault. Does this tint remain all the time?
     
  3. fst312
    OP

    fst312 GBAtemp Fan

    Member
    488
    3
    Nov 4, 2008
    United States
    New York
    it appears hen i go on usb loader gx or start a game up through disc channel.
     
  4. fst312
    OP

    fst312 GBAtemp Fan

    Member
    488
    3
    Nov 4, 2008
    United States
    New York
    i just got a thought in my head i haven't tried bootmii yet to see if the problem fixes. i am hoping this isn't a hardware problem.

    EDIT
    when i take my sd card out of my wii everything is all fixed up i thing i just got to delete something from my sd card.
    if problem occurs again i will post again.
     
  5. fst312
    OP

    fst312 GBAtemp Fan

    Member
    488
    3
    Nov 4, 2008
    United States
    New York
    i think i gave some wrong info when i started this thread.after just turning on my wii the problem with the yellow tint doesn't appear on my screen.it seems i'm free to play what ever games i want.the problem occurs only when i go into usb loader gx.it doesn't happen right away though.so what i did was delete usbloader gx channel which i updated today hoping that would solve the problem which it didn't. i downloaded the latest channel today USB Loader GX r815 - ULNR.wad all my problems seemed to gone till i went to the update screen.while it was updating i got that yellow tint again.it stays on the no matter what game i choose go to system menu until i power off.
    the last game i installed with this was new super mario wii and i belive someone in my house tried using ocarina with out in codes being downloaded.

    if anyone had this kind of problem before and solved it please tell me how fixed it.
     
  6. G0dLiKe

    G0dLiKe who needs a title ;)

    Member
    1,674
    51
    Aug 2, 2009
    United States
    Maybe your TV is dying...
     
  7. xzxero

    xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Member
    3,831
    28
    Jul 18, 2008
    United States
    SB
    or worse, it was murdered..