wii hack was working now get black screen when start game- even on ori

Discussion in 'Wii - Hacking' started by simpet, May 19, 2009.

  1. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    Hi All

    I softmodded virgin 4.0e, i used these steps

    1. downgrader IOS35.dol - choose downgrade IOS35
    2. ran wad manager 1.4 - installed IOS35.wad
    3. wad manager again and choose IOS35 - installed CIOSv7.wad
    4. wad manager again - choose IOS249 - installed IOS36.wad, HBC.wad
    5. installed IOS60patch.wad
    6. installed ciosrev10 (network)
    7. Run IOS Downgrader
    8. installed preloader with 4.0e hacks from wiibrew
    9. ran 4.0 cioscorp

    everything was working fine, loading games, some games didnt - assumed needed dvdx and patchmill, installed them

    still was ok, still didnt play some games?- came back to play wii today and when put disc in banner shows when i click start - black screen, tried orininal and same?????

    hhhhhheeeeeellllppppp
     
  2. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    One tip if you don't know what you are doing stop messing around with this stuff especially on a virgin 4.0
     
  3. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
     
  4. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    thanks that really helpful, is there anyone else that can give me some constructive advice???
     
  5. MetaFight

    Newcomer MetaFight Newbie

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Canada
    Stick to orininal games. Bankups will damage your wii.
     
  6. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Install bootmii before you brick your wii doing stuff like this.
     
  7. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    I'd try running Waninkoko's 4.0 updater thing to hopefully get your IOS's back into a sane configuration. I think it'll work even if you're already on 4.0
     
  8. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    i have preloader installed, i thought that helped me against bricking my wii??

    now becuase i have homebrew install can i not just download firmware now to 3.2e?
     
  9. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    You can. Doing that would probably help you get your IOS's back in order.
     
  10. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    if i downgrade to 3.2e would that be a fresh system menu??
     
  11. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Who the hell told you that? Nintendo?

    DVD+Rs have SOME concern with damaging the laser but there is NO evidence to suggest that DVD-Rs OR DUMPING GAMES damages your wii.
     
  12. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom

    can someone give me advice on what to use on 4.0e to downgrade to 3.2e, can i use cios downgrader?
     

Share This Page